loader

80 de juniori si 30 de interni se alatura EY Romania in toamna acestui an

Toti cei 80 de juniori nou-angajati vor fi inclusi in programe de formare si certificare profesionala la cel mai inalt nivel.

80 de juniori si 30 de interni au fost angajati de EY Romania in luna septembrie 2016 in birourile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, echipa EY ajungand pentru prima data sa depaseasca 700 de profesionisti in Romania. Peste jumatate dintre noii angajati se vor alatura departamentului de Audit financiar, iar restul vor face parte din departamentele de Asistenta fiscala si juridica, Asistenta in tranzactii si Asistenta in afaceri.


Cei 80 de juniori au fost selectati in aceasta primavara din peste 3.500 de candidati – un numar record, mai mult decat dublu, comparativ cu 2015. Pentru a atrage un numar atat de mare de candidaturi, EY a derulat una dintre cele mai complexe campanii de recrutare de pana acum.


Astfel, 70 de profesionisti din cadrul companiei si 20 de studenti ambasadori EY din Bucuresti, Timisoara si Craiova, au fost activ implicati in 45 de evenimente de cariera, din ianuarie pana in iunie 2016: targuri de joburi, workshop-uri, conferinte, evenimente de tip open doors sau zilele carierei. Iar procesul de recrutare a presupus parcurgerea de catre candidati a sase etape de selectie: aplicatie online, preselectia CV-urilor, evaluare initiala prin testare psihometrica a inteligentei logice si verbale, interviuri video, participare in centrul de evaluare EY Mega Days si interviurile finale.


„Provocarea campaniei de recrutare de anul acesta a fost sa ii cunoastem pe toti acesti tineri si sa venim in intampinarea asteptarilor lor, astfel incat sa reusim sa ii selectam pe cei mai buni 80 dintre ei. Per ansamblu, generatia care a finalizat studiile universitare anul acesta isi doreste ca procesul in care sunt implicati sa decurga simplu, apreciaza feedback-ul si este receptiva la instrumentele de evaluare online. De aceea, am construit in campania de recrutare o punte mult mai solida de cunoastere reciproca. Studentii au avut ocazia de a ne cunoaste atat in spatiul virtual, cat si direct prin intermediul intalnirilor cu ei, astfel incat sa aiba o imagine cat mai clara despre ceea ce inseamna sa lucrezi in EY Romania. Concluzia noastra in urma acestui proces complex este ca cei care au candidat pentru un post la EY anul acesta isi doresc mult o cariera in compania noastra, sunt interesati sa devina profesionisti in domeniul lor si foarte entuziasti”, explica Andreea Mihnea, Director Resurse Umane EY Romania.


Conform studiilor Catalyst privind cei mai cautati angajatori, in topul criteriilor in functie de care respondentii isi aleg angajatorul se plaseaza pachetul de salarii si beneficii oferit de compania respectiva, urmat pentru candidatii cu profil economic de reputatia companiei. In plus, interesul respondentilor cu profil economic pentru alte beneficii oferite de angajatori, precum asigurarile medicale, este in crestere.


„Motivul pentru care peste 3.500 de tineri si-au dorit un job in compania noastra in acest an este strans legat de investitia pe care o realizam in oameni – de la pachetul salarial si de beneficii, la programele de formare si certificare internationale si pana la politica de flexibilitate, incluziune si diversitate. Ne-am asumat rolul de a pregati o noua generatie de profesionisti, oferindu-le programe de dezvoltare si experiente de munca diverse, sustinute de acces la resurse globale si la cele mai bune practici in domeniu,” explica Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL