loader
4000 de tineri au dat viata personajelor din Minecraft la Hour of Code

4000 de tineri au dat viata personajelor din Minecraft la Hour of Code

In luna decembrie 2017, peste 4000 tineri din 28 orase din Romania au scris primele linii de cod cu ajutorul Minecraft, in cadrul celui mai mare eveniment international dedicat programarii, Hour of Code (Ora de Programare) organizat de Adfaber si sustinut de Microsoft Romania.

Microsoft Romania si Adfaber au organizat in cadrul Hour of Code - cel mai de amploare eveniment IT din lume - o serie de evenimente in peste 150 scoli din Romania in care elevii de gimnaziu, pasionati de IT au avut posibilitatea sa isi antreneze abilitatile in Minecraft si sa isi scrie propria versiune a jocului.


„Hour of Code reprezinta descoperirea pasiunii pentru tehnologie, iar pentru o buna parte dintre tineri aceasta descoperire va inseamaa un drum in viata. Ne bucura ca in fiecare an Hour of Code are parte de sustinerea unui numar tot mai mare de companii, profesori, institutii, voluntari si le multumim pentru implicarea acestora”, ne spune Alin Chiriac, fondatorul ONG-ului Adfaber, care se ocupa de coordonarea evenimentului Hour of Code in Romania.


Minecraft Hour of Code a incercat sa puna elevii in contact cu bazele informaticii, incurajandu-i sa-si creeze propria experienta Minecraft, in care au putut sa isi programeze miscarile personajelor din cadrul jocului. In acest proces, elevii au folosit o interfata familiara de programare de tip drag-and-drop accesibila pe platforma ro.code.org. Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri, insumand la nivel global un numar de peste 55 de milioane de utilizatori* si este un joc educational, fiind recomandat copiilor incepand de la varsta de 6 ani.


Tot in cadrul celei de-a patra editii a Hour of Code in Romania, peste 60 de elevi din clasa a V-a de la Colegiul National Grigore Moisil din Bucuresti au avut parte de o experienta de programare la sediul Microsoft Romania, unde au fost ghidati de programatori si angajati ai companiei in rescrierea Minecraft.

 

„Sper ca pentru elevii cu care am avut ocazia sa lucrez, ora petrecuta impreuna a insemnat inca un argument ca tehnologia este prezenta peste tot in jurul nostru, iar ei au oportunitatea sa dezvolte si sa imbunatateasca tehnologia de maine. Ma bucur ca in fiecare an intalnesc elevi din ce in ce mai pasionati si entuziasmati de tehnologie, iar multi dintre ei, desi doar in clasa a cincea, deja au experienta in programare si informatica,” Radu Matei, Technical Evangelist si gazda orei de programare desfasurata la sediul Microsoft Romania.


Copiii au facut modificari ale acestui joc folosind limbajul de programare si tutorialele interactive de pe ro.code.org realizand astfel un pas spre o viitoare cariera in programare.


A fost extrem de interesant si recreativ sa fac Minecraft alaturi de echipa de la Microsoft si ma gandesc dupa aceasta experienta, mai serios la o meserie de viitor, in programare.
Marmureanu Laura, eleva clasa a V-a, Colegiul National Grigore Moisil, Bucuresti

 

In fiecare an, Romania a fost in topul Hour of Code cu peste 500 000 de mici programatori. Astfel, timp de sapte zile, in toata tara au fost organizate peste 3000 evenimente Hour of Code in scoli, licee, universitati si companii. 200 de milioane este numarul utilizatorilor care au luat parte la cea mai mare ora de programare la nivel global.

 

Astfel, continuam si in acest an investitia in programe si evenimente care promoveaza educatia digitala si programarea precum si cresterea accesului in scoala la diverse limbaje de programare si cursuri. Acestea sunt usor de folosit si determina dezvoltarea unei generatii de tineri ce pot fi numiti creatori digitali, nu doar utilizatori ai mediului online.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL