loader
3 ani de Microsoft Teams: Conectare cu colegii de echipa si productivitate sporita

3 ani de Microsoft Teams: Conectare cu colegii de echipa si productivitate sporita

In contextul COVID-19, exista nenumarate povesti ale clientilor care folosesc Teams pentru a ramane conectati

De Jared Spataro, Corporate Vice President, Microsoft 365

Saptamana aceasta marcheaza a treia aniversare a Microsoft Teams. Au fost trei ani incredibili in care organizatiile de pe glob au folosit Teams pentru a transforma modul in care opereaza. Astazi voi prezenta cateva functii Teams noi, multe avand legatura cu intalnirile.

Dar mai intai, vreau sa va vorbesc despre momentul in care ne gasim cu totii. Si vreau pe aceata cale sa apreciez organizatiile, angajatii si studentii de pe glob, care lucreaza si invata la distanta, pentru ca ei si oamenii din jurul lor sa fie sanatosi si in siguranta.

Adaptarea la lucrul si invatarea la distanta

Milioane de oameni din intreaga  lume au fost afectati de COVID-19. Acesta a afectat modul in care lucram, socializam, dar si viata de familie si viata comunitatii. In Puget Sound, am cerut unui numar de aproximativ 50.000 de angajati Microsoft sa nu se deplaseze la lucru, iar acestora li se adauga zeci de mii de angajati Microsoft din intreaga lume care lucreaza acum de la distanta. Nu a fost usor. Uneori, ne-am simtit dezorientati. Dar inca suntem conectati. Colaboram. Inca ne facem treaba.

In contextul COVID-19, exista nenumarate povesti ale clientilor care folosesc Teams pentru a ramane conectati. Un profesor de la Universitatea din Bologna, din Italia, a distribuit pe Twitter modul in care universitatea a mutat 90% din cursuri online, in Teams, in decurs de doar 4 zile, ceea ce este cu siguranta o premiera in istoria de peste 900 de ani a universitatii. Medicii din cadrul retelei de sanatate St. Luke’s University din Pennsylvania vor folosi Teams pentru videoconferinte cu pacientii, in special cu cei mai vulnerabili la coronavirus, ca mod de a proteja atat pacientii, cat si furnizorii de servicii medicale. Orasul Osaka din Japonia foloseste Teams pentru sesiuni de  formare pentru sute de angajati nou veniti in aprilie.

Observam asemenea povestiri in tarile din lumea intreaga. Consideram ca acest moment va fi unul de referinta atunci cand ne raportam la modul in care muncim si invatam. Deja, vedem cum solutiile care permit lucrul de la distanta si invatarea prin chat, video si colaborare de fisiere au devenit centrale in modul in care lucram. Am observat o crestere fara precedent in utilizarea Teams si acum avem peste 44 de milioane de utilizatori zilnici*, o cifra care a crescut cu 12 milioane in doar ultimele sapte zile. Iar acei utilizatori au generat peste 900 de milioane de intalniri si apeluri vocale pe Teams in fiecare zi in aceasta saptamana.

Activarea acestui mod de a lucra de la distanta este mai importanta ca niciodata si ne-am ne-am luat angajamentul de a construi instrumentele care ajuta organizatiile, echipele si persoanele sa ramana productive si conectate, chiar si atunci cand trebuie sa lucreze separat.

Transformarea modului de lucru al oamenilor

In ultimii trei ani, mii de organizatii mari si mici, inclusiv 93 din companiile Fortune 100, au descoperit cum Teams poate fi hub-ul lor pentru munca in echipa, ajutandu-i sa ramana conectati si implicati. Organizatii lideri de industrie implementeaza Teams la nivel enterprise - de fapt, 20 clienti au peste 100.000 de angajati care folosesc in mod activ Teams, printre care se afla Ernst & Young, SAP, Pfizer si Continental AG, precum si Accenture, cu 440.000 de angajati care utilizeaza activ Teams.

Ce este nou in Teams

Continuam sa investim in experiente care sa faciliteze comunicarea si colaborarea echipelor. Noile capabilitati pe care le anuntam astazi reflecta angajamentul nostru fata de doua lucruri: construirea celei mai bune experiente de intalnire online pentru clientii nostri si furnizarea de solutii tehnologice pentru profesionisti, inclusiv pentru “angajatii de prima linie” si cadrele medicale.

  • Am participat cu totii la o intalnire la distanta in care cineva scria zgomotos pe tastatura sau statea langa un aspirator care se auzea pe fundal. Suprimarea zgomotului in timp real reduce la minimum zgomotul de fundal, permitandu-va sa auziti ce se discuta.
  • In intalniri cu multe persoane, uneori poate fi dificil pentru participanti sa intervina in discutie cand au ceva de spus. Functia de ridicare a mainii permite oricui din sedinta sa trimita un semnal vizual atunci cand are ceva de spus.
  • Lucratorii industriali trebuie sa comunice si sa colaboreze eficient in conditii de siguranta. Printr-o noua integrare intre Teams si dispozitivul RealWear HMT-1 montat pe cap, lucratorii din prima linie vor putea accesa informatii si comunica hands-free de pe santier cu expertii.
  • Consultatiile virtuale B2C sunt obisnuite pentru situatii precum consultatiile medicale pentru pacienti, intalnirile cu clientii sau interviurile cu candidatii la joburi. Anuntata la inceputul acestei luni, aplicatia Bookings din Teams simplifica programarea, gestionarea si desfasurarea programarilor virtuale.
  • Teams va permite in curand deschiderea chaturilor intr-o fereastra separata pentru a va ajuta sa eficientizati fluxul de lucru si sa treceti mai usor de la o conversatie la alta.
  • Asistenta offline si in timpul unei conexiuni cu latime de banda scazuta va permite sa cititi mesaje de chat si sa scrieti raspunsuri chiar si fara conexiune la internet, pentru o comunicare mai usoara, indiferent unde va aflati.
  • Extindem si ecosistemul dispozitivelor Teams cu noi dispozitive certificate pentru Teams. Yealink VC210, acum disponibil pe scara larga, este prima colaborare certificata pentru Teams si reuneste boxe, microfoane si o camera pentru a oferi un cadru de intalnire usor de instalat si de gestionat pentru sali de conferinte mai mici. In plus, castile Bose Noise Canceling 700 UC vor putea fi achizitionate la sfarsitul primaverii.
  • Suntem incantati sa introducem in SUA Microsoft 365 Business Voice, o noua oferta pentru intreprinderile mici si mijlocii care transforma Teams intr-un sistem telefonic complet, precum si o noua aliniere la planul Microsoft 365 Enterprise care va include optiuni suplimentare de licenta pentru lucratorii de prima linie.

In lipsa altor precizari decat cele de mai sus, noile capabilitati vor fi disponibile ulterior, pe parcursul acestui an.

De la lansarea sa in urma cu trei ani, Teams a evoluat si a devenit un hub pentru munca in echipa - un loc unde va puteti intalni, discuta, initia apeluri si colabora. Vom continua sa imbunatatim si sa extindem experientele pentru ca toti angajatii sa fie cat mai productivi si conectati. In contextul COVID-19 care forteaza oamenii de pretutindeni sa lucreze si sa invete la distanta, lucrul la distanta este mai important ca niciodata pentru clientii nostri si suntem recunoscatori ca putem sa le oferim aceasta oportunitate.

Autori