loader

2014 – un an de crestere in Romania pentru Gi Group

Anul 2014 a reprezentat anul in care Gi Group Romania a reusit sa atinga o cifra de afaceri de 54.000.000 lei – pentru prima oara de la deschiderea filialei in Romania cifra de afaceri a depasit pragul de 50.000.000 lei cumulate pe cele 2 companii din Romania.

Acest fapt a insemnat o crestere cu 60,15% fata de cifra de afaceri din 2013, care s-a situat in jurul a 34.000.000 lei. De asemenea, profitul brut al companiei a depasit valorile anului precedent cu circa 60 %, acest fapt ducand la o EBITDA pozitiva si in crestere cu 101% versus 2013.

 

Gi Group Romania a reusit sa ajunga la aceste rezultate pozitive dupa o reorganizare interna si o diversificare a portofoliului de clienti. Cresterea veniturilor nete cat si a profitului brut se datoreaza in primul rand cresterii business-ului atat pe munca temporara cat si pe recrutare permanenta in urma extinderii colaborarii cu companii de productie.

 

In anul 2014, Gi Group a deschis si in Romania divizia Wyser care este specializata pe partea de recrutare si selectie pentru middle si top management precum si executive search. Compania Wyser este o companie cu prezenta internationala in tari ca Brazilia, Argentina, Rusia, Italia, Spania, s.a.

 

Nevoia companiilor de angajare si inlocuire a personalului a facut ca acestea sa apeleze la agentii de recrutare si a contribuit la cresterea semnificativa a business-ului Gi Group Romania. incepand cu anul 2014 Gi Group a devenit un jucator important pe piata resurselor umane din Romania.

 

Felix Toma, Country Manager Gi Group Romania: "Business-ul companiei a urmat trendul pietei care a fost in crestere, insa si costurile de recrutare au crescut din cauza greutatii de a gasi candidati in anumite zone ale tarii unde somajul este foarte scazut. Pentru 2015 ne asteptam la continuarea trendului pozitiv al business-ului de recrutare, marea majoritate a sectoarelor economice aratandu-si interesul de a creste numarul de angajati interni pe parcursul acestui an”.

 

Tot in anul 2014, Gi Group devine singurul partener din mediul privat intr-un proiect strategic cu acoperire nationala ce este finantat din fonduri U.E. in acest proiect intitulat “Studentii de azi, Profesionistii de maine” Gi Group asigura partea de consiliere profesionala specializata a peste 6000 de studenti din 7 universitati aflate in 6 centre universitare de pe intreg teritoriul Romaniei. Aceasta initiativa de implicare activa in pregatirea noii generatii de forta de munca survine din cauza nemultumirii exprimate de catre angajatori, care nu reusesc sa gaseasca forta de munca calificata pentru cerintele tot mai specifice ale locurilor de munca.

Autori

foto
GI GROUP STAFFING COMPANY SRL