loader

1 din 5 atacuri de phishing au ca tinta banci sau alte organizatii financiare

Fiecare al cincilea atac inregistrat in perioada mai 2012 – aprilie 2013 a avut ca tinta utilizatori ai bancilor sau ai altor organizatii financiare. Datele au reiesit in urma unui studiu despre evolutia amenintarilor de tip phishing, desfasurate de specialistii Kaspersky Lab, folosind datele din cloud colectate cu ajutorul Kaspersky Security Network

Potrivit Kaspersky Lab, 20,64% din totalul amenintarilor de tip phishing inregistrate in perioada mai 2012 - aprilie 2013 au avut ca tinta conturi ale bancilor si ale altor organizatii financiare din intreaga lume.

 

Datele colectate prin intermediul Kaspersky Security Network sunt confirmate indirect de catre banci: potrivit rezultatelor unui studiu global realizat in primavara anului 2013 de B2B International in parteneriat cu Kaspersky Lab, aproximativ 37% dintre bancile intervievate fusesera afectate de atacuri de phishing cel putin o data in cel 12 luni anterioare.

 

Nu este suprinzator faptul ca industriile de banking si e-commerce au atras atentia nedorita a infractorilor: chiar si un simplu atac  asupra motoarelor de cautare, a retelelor sociale sau a e-mailului poate colecta date personale. Pentru a obtine profit, infractorii cibernetici trebuie sa gaseasca  cumparatori pentru aceste informatii. Cu toate acestea, folosirea cu succes a paginilor false de online banking sau de cumparaturi poate duce la castiguri directe pentru scammeri.

 

In ciuda pericolelor asociate cu atacurile de phishing, simpla instalare a unui produs de securitate care sa dispuna de functiile ncesare pentru securizarea operatiunilor financiare ii va proteja chiar si pe cei mai neexperimentati dintre utilizatori in timpul efectuarii tranzactiilor online.

 

Tehnologia Safe Money – online banking si cumparaturi sigure

Produsele Kaspersky Lab pentru utilizatori individuali – Kaspersky Internet Securitysi Kaspersky PURE– protejeaza operatiunile financiare online prin implementarea tehnologiei Safe Money. O caracteristica foarte importanta a acestei tehnolgii este ca a fost dezvoltata pe baza analizei tehnicilor utilizate de infractori cand ataca utilizatorii de servicii bancare si magazine online.

 

Safe Money cuprinde un arsenal de functii avansate anti-phishing: de exemplu, tehnologia Kaspersky Lab previne executarea oricarui cod care poate fi periculos in browser, protejand astfel utilizatorul de atacurile XXS si de incercarile de descarcare automata a fisierelor malware de pe site-urile infectate. In plus, tehnologia verifica daca site-urile accesate de utilizatori sunt legitime, gratie bazei de date la zi cu website-urile de de incredere si cu URL-urile de phishing. In acelasi timp, mecanismele euristice integrate in produsele Kaspersky Lab pot detecta eficient link-urile malitioase, chiar daca acestea nu sunt incluse in baza de date.

 

Tehnologia Safe Money a fost introdusa pentru prima data in anul 2012, ca parte a solutiei Kaspersky Internet Security 2013. De atunci, avantajele functiei au fost apreciate de milioane de utilizatori din lumea intreaga.

Autori

foto
KASPERSKY INFO SYSTEMS SRL