loader

EY lanseaza Centrul de Excelenta pentru Afacerile de Familie

EY anunta lansarea Centrului global de Excelenta pentru Afacerile de Familie, o noua resursa online de know-how si expertiza: www.ey.com/familybusiness

Noul centru este ilustrativ pentru experienta indelungata si dedicarea cu care EY colaboreaza impreuna cu afaceri de familie din intreaga lume, oferindu-le acces la informatii valoroase precum si la echipele de consultanti care sa-i ajute sa isi creasca afacerile si sa le asigure succesul timp de generatii.

 

Peter Englisch, lider global al departamentului pentru Afaceri de Familie al EY, spune: „La EY avem peste 90 de ani de experienta si o retea profesionala ce acopera 140 de tari. Astfel, stim ca multe dintre afacerile de familie din tari diferite se bucura de acelasi tip de avantaje competitive sau se confrunta cu acelasi gen de dificultati. in prezent, 90% dintre clientii EY sunt afaceri private sau afaceri de familie”.  

 

Centrul de excelentapentru Afaceri de Familie asigura accesul la modelul de analiza dezvoltat de EY, numit „ADN-ul cresterii afacerilor de familie”. Modelul are un numar de arii de focus care sunt relevante pentru Afacerile de Familie, cum ar fi: administrarea capitalului, atragerea de talente, sustinerea cresterii si a profitabilitatii, administrarea riscurilor, pregatirea transferului catre generatia urmatoare de antreprenori si optimizarea fiscala.  

 

In Romania, afacerile de familie au prins avant in perioada interbelica, dar si-au intrerupt misiunea antreprenoriala mult prea devreme pentru a putea dezvolta o traditie in acest sens. Astazi, afacerile de familie reprezinta o mare parte a companiilor private din Romania. Daca cele mai multe sunt de mica anvergura, exista insa business-uri de familie care au luat amploare si s-au dezvoltat cu mare succes, devenind companii recunoscute la nivel national si international. in acest moment, vorbim deja despre o a doua generatie de antreprenori, care se pregateste sa preia afacerile de familie create in ultimii 20 de ani. Transferul intre generatii se face acum de la antreprenori care s-au nascut si au fost educati inainte de anii ’90 spre o generatie care a evoluat intr-un mediu fundamental diferit, expusi intr-un ritm foarte rapid la schimbari culturale”, spune Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania.

 

In contextul economiei de astazi, in care companiile cauta noi cai de crestere, Centrul EY pentru Afaceri de Familie devine un punct valoros de conexiune si informatii pentru intreaga retea globala de afaceri de familie. Astfel, ori de cate ori cineva este in cautarea unei oportunitati, are acces la intreaga retea si la tot capitalul de know-how, expertiza si consultanta care poate fi accesat imediat: www.ey.com/familybusiness

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL