loader
La OX2 promovam proiecte bancabile

La OX2 promovam proiecte bancabile

Interview cu Lacramioara Diaconu-Pintea – Country Manager, OX2 Romania

Q: Romania, ca multe alte tari, face tranziția catre energia verde. Ce rol vede OX2 Romania ca își va juca în aceasta tranziție mai ampla și ce obstacole anticipați pe drumul catre un peisaj energetic mai sustenabil? Puteti elabora asupra planurilor viitoare ale companiei și strategiilor de expansiune?

Doamna Lacramioara Diaconu-Pintea: OX2 este un pionier în domeniul energiei regenerabile, cu aproape 20 de ani de activitate, astfel ca a facut parte din conturarea industriei. OX2 dezvolta, construiește și opereaza parcuri eoliene și solare cu un nivel înalt de bancabilitate.

Aducem în Romania o expertiza extinsa și un model de afaceri profitabil, propunând proiecte cheie în mâna care atrag atât investitori internaționali, cât și locali. Aici avem un portofoliu puternic de dezvoltare, deoarece am reușit sa atingem aproape 600 MW în doar doi ani. Focalizarea noastra actuala este pe tehnologia eoliana la sol, dar planul este de a adauga treptat în Romania și alte tehnologii la portofoliul de dezvoltare a proiectelor - energie eoliana offshore, energie solara și stocare de energie. Modelul nostru de afaceri este de a începe noi proiecte când cele anterioare sunt finalizate. Astfel, OX2 Romania își propune sa faca o contribuție importanta la atingerea obiectivelor de decarbonizare ale țarii pâna în 2030, iar proiectele noastre devin un component strategic în efortul Romaniei de a consolida independența și securitatea energetica.

Sectorul energiei regenerabile va fi principalul investitor în energia Romaniei, cu toate acestea, exista înca surse de îngrijorare care amenința sa îi țina departe pe investitori. Imprevizibilitatea legislației și a impozitarii, procesul lung de obținere a permiselor și accesul dificil la rețeaua naționala sunt câteva dintre ele. Exista, de asemenea, o restricție privind construcția de ferme fotovoltaice și eoliene pe terenuri agricole de peste 50 de hectare, în zonele neurbane.

Aici puteti citi interviul complet cu Lacramioara Diaconu-Pintea – Country Manager, OX2 Romania

Gasiti interviul complet si in documentul de mai jos: