loader
Increderea in mediul economic este esentiala pentru evolutia viitoare a afacerilor

Increderea in mediul economic este esentiala pentru evolutia viitoare a afacerilor

Companiile din UE vor trebui in curand sa se adapteze la o noua realitate de tranzactionare, rezistand incertitudinii, cel putin pe termen mediu, cu privire la normele si reglementarile fiscale care se aplica acestora.

Q: In 2016, asistam la un nou ciclu economic, in faza de expansiune, asa cum arata si propria dvs. cercetare prin masurarea indicatorului de incredere. Care este rolul antreprenorilor in aceasta crestere economica, in comparatie cu alte extinderi?


Bogdan Ion: In activitatea noastra in calitate de consilieri pentru cele mai mari companii din Romania, stim ca increderea in mediul economic este esentiala pentru evolutia viitoare a afacerilor. Pentru prima data in acest an, Barometrul Antreprenoriatului Romanesc a aratat ca antreprenorii romani percep evolutii pozitive asupra tuturor celor 5 piloni care sustin dezvoltarea antreprenoriatului local.Si aceasta este o veste buna pentru intregul mediu de afaceri.

 

Mai mult decat atat, 66% dintre antreprenori cred ca Romania va fi un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor in mai putin de zece ani, in timp ce 38% cred ca acest lucru se va intampla in mai putin de cinci ani. In calitate de sustinatori activi ai dezvoltarii antreprenoriatului in Romania, acest moment de inflexiune este ceea ce ne asteptam de ceva timp.

 

Astfel de semnale cresc increderea in viitor si directia spre care antreprenoriatul romanesc se indreapta. Sigur, Romania este mai antreprenoriala astazi decat era in urma cu patru ani. Urmarind tendintele actuale locale si globale, cred ca Romania va fi greu de recunoscut in 2020, in ceea ce priveste dinamismul cu care romanii isi vor construi propriile lor afaceri.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL