loader
In cautarea specialistilor

In cautarea specialistilor

Se afirma des ca oamenii sunt cel mai important capital al unei companii. Este un adevar pe care noi, cei din industria producatorilor de autovehicule il cunoastem in detaliu.

Industria auto este una dintre cele mai complexe, competitive si dinamice industrii din economie. Luand aceasta afirmatie ca argument, putem sa spunem cu incredere ca forta de munca specializata este esentiala pentru a asigura un nivel de competitivitate in acest segment. S-ar putea crede ca abilitatile tehnice si specializarile sunt in directa legatura cu diploma universitara sau rolul in cadrul managementului. In cadrul Renault Group Romania, pe langa executivi, si echipele din productie iau parte la sesiuni de training si instruiri. De exemplu, sunt tehnicieni in cadrul Renault care, pentru a atinge nivelul de performanta in rolul pe care si-l asuma in cadrul procesului de productie, au nevoie chiar si de cinci ani de dezvoltare pentru acest lucru. Mai mult decat atat, noi atributii apar constant, asa incat, tot mai des, specializarile tehnice se completeaza cu abilitatile de baza.

 

Nevoia de educatie specializata si tehnica
De asemenea, exista roluri specializate in cadrul Renault Group Romania care difera de alte joburi din piata. In astfel de cazuri, experienta relevanta sau educatia pe piata locala nu poate reprezenta un factor de selectie iar o optiune este fie re-specializarea sau regasirea resurselor in cadrul grupului. Frecvent, recrutram in posturi de intalta specializare ca urmare a procesului de selectie realizat pe piata locala mai intai de toate. Dar in multe alte cazuri, ne confruntam cu o diferenta semnificativa intre asteptarile noastre si oferta de pe piata si acest lucru ne preocupa in acet moment, cu titlu de ingrijorare. Avem asteptari ridicate de la sistemele de educatie, vocationale si de tehnice din Romania si urmarim cu atentie strategiile dezvoltate in acest sens. De aceea, colaboram indeaproape cu autoritatile, institutiile educationale si toti cei implicati in a alinia asteptarile si nevoile mediuluid e afaceri cu ceea ce ofera sistemul educational. Dar nu este de ajuns sa ai persoana potrivita in postul potrivit. Specializarea este der asemenea relationata de instruirea continua de-alungul vietii oricarui om.

 

5.5 milioane de ore de training
Dar ceea ce astazi poate reprezenta o valoroasa instruire si educatie, maine poate reprezenta ceva depasit. Astfel incat, de-alungul ultimilor 11 ani, Renault a investit 35 milioane de Euro in programe de dezvoltare in Romania si am livrat 5.5 milioane de ore de sesiuni de instruire si training.

 

Regasiti articolul complet in limba engleza aici