loader
Expeditia de marfuri, un barometru pentru economia globala

Expeditia de marfuri, un barometru pentru economia globala

Interviu cu Catalin Putineanu, Managing Director, IB Cargo

Q: Una dintre declaratiile companiei dvs. este ca puteti ajunge la orice destinatie comerciala din lume, prin orice mijloc de transport. Care sunt acum tendintele in transportul aerian, maritim, rutier sau orice fel de incarcatura?

Catalin Putineanu: Comertul international cu marfuri a crescut cu 5,5% in 2017, in crestere fata de intervalul de 2,3% in 2016, potrivit datelor furnizate de FMI. In economiile avansate si in cele emergente, a existat o renastere. In special, imbunatatirile din SUA, China si Japonia, precum si cele din Uniunea Europeana, au contribuit la cresterea cererii la nivel mondial, ceea ce, la randul ei, a dus la o crestere a volumului de expeditori.

Pe piata globala a expedierilor, in prima jumatate a anului 2018 s-a inregistrat o crestere de 4,9% fata de anul precedent, expansiunea transportului aerian de 5,3%, iar transportul maritim de marfuri in crestere cu 4,3%.

Analiza arata si o prognoza reala de crestere pe tot parcursul anului, de 4,1%, in anul 2018, pe masura ce cresterea anuala se ridica de la 8,0% din 2017, in primul rand ca urmare a incheierii ciclului de repopulare la nivel mondial. Ca atare, se asteapta ca piata sa atinga valoarea de 148,8 miliarde EUR in 2018.

 

Puteti citi interviul integral, in limba engleza, aici.

 

Imagini

Autori

foto
I.B. CARGO SRL