loader
Cresterea Romaniei are nevoie de baze solide si politici sustenabile

Cresterea Romaniei are nevoie de baze solide si politici sustenabile

Incepand cu anul 2015, cresterea competitivitatii prin inovatie si C&D, consolidarea si digitalizarea brandului nu trebuie sa lipseasca de pe agenda oamenilor de afaceri si din bugetele pentru investitii.

Q: Primul trimestru din 2015 a adus o crestere neasteptata a PIB-ului cu peste 4% comparativ cu T1 din 2014, depasind cele mai optimiste estimari facute de analisti si autoritati. Credeti ca va fi un trend care va continua si in restul anului? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2015?


Bogdan Ion: In primul semestru al acestui an, performanta economica a Romaniei a fost mai puternica decat ne asteptam, cu o crestere trimestriala a PIB-ului de 1.6%, ridicand cresterea anuala la 4.2%. Desi este prea putin probabil sa putem continua in acest ritm, perspectivele sunt inca relativ optimiste. Autoritatile statului trebuie sa profite de aceasta perioada de imbunatatire a conditiilor economice pentru a atenua orice impact pe termen scurt al reformelor, astfel incat acestea sa poata da randament pe termen lung. Reformele pe piata muncii, amendamentele la sistemul fiscal, beneficiile de plata si alte reglementari viitoare vor imbunatati perspectivele de crestere pe termen lung.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL