loader
Influenta economiei asupra comportamentului pacientului

Influenta economiei asupra comportamentului pacientului

Problema noastra este legata de faptul ca nu ne concentram asupra exploatarii lucrurilor pe care le avem (cum ar fi agricultura), dar preferam sa ne concentram pe solutii noi despre care nu stim daca vor functiona sau nu.

Q: Primul trimestru din 2015 a adus o crestere neasteptata a PIB-ului cu peste 4% comparativ cu T1 din 2014, depasind cele mai optimiste estimari facute de analisti si autoritati. Credeti ca va fi un trend care va continua si in restul anului? Care este parerea dumneavoastra personala despre evolutia economiei romanesti in 2015?

 

Dr. Oana Taban: In callitate de antreprenor, care a realizat in perioada depresiunii o crestere cu 30% a cifrei de afacei, cred cu tarie ca oscilatiile PIB-ului ne ofera o perspectiva proiectiva asupra evolutiei economice in perioada urmatoare. In cazul afacerilor premium, ne confruntam cu un paradox care se poate rezuma prin cheltuieli mai mari pe servicii/produse de calitate in momentele in care ai castiguri mai mici sau cand nu stii ce-ti poate oferi economia in viitor. Pentru ca se investete mai mult in solutii de durata, tendinta este de a face foarte multe cercetari inaintea oricarei decizii. Iar cand vine vorba despre sanatatea dentara si generala, trebuie sa fii foarte bine informat inainte de a face orice pas mai departe. Raportul PIB subliniaza faptul ca romanii pot fi mai increzatori in economia nationala si pot incepe sa reinvesteasca. Dar, din pacate, suntem martori la o dezvoltare greoaie a economiei, in comparatie cu alte tari din Uniunea Europeana, si, din aceasta cauza, o mare parte dintre afacerile noi nu rezista mai mult de doi ani.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.
 

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA