loader

Utilitatile x.0: companiile energetice se pregatesc de relansare

Cum va arata sectorul de utilitati al Europei in anul 2030? Cercetarile noastre evidentiaza o piata mai inteligenta si descentralizata in care clientul va fi punctul central al modelelor de afaceri.

O zi din viata: cum vor folosi companiile de utilitati datele astfel incat sa-si imbunatateasca managementul ofertei/cererii de energie
 
El este Gerhard. Gerhard se trezeste si isi verifica mesajele: are o oferta optionala de la furnizorul sau de energie datorita atingerii unui punct maxim de consum in acea dimineata. Gerhard verifica statusul consolei smart house pentru a se asigura de faptul ca toate aplicatiile si activitatile programate folosesc minimum de energie la acel moment.
 
In acelasi timp verifica si dispozitivul rezidential de stocare a energiei. Dupa cateva zile cu vreme buna acesta este incarcat complet cu ajutorul sistemului solar de pe acoperis. De asemenea, si masina sa electrica este incarcata complet, profitand de avantajul tarifelor scazute de noapte.
 
Sistemul lui Gerhard a analizat previziunile meteo si nevoile sale personale – incalzire, iluminat, utilizarea electrocasnicelor si rutele folosite - si i-a recomandat sa returneze o treime din energia stocata in timpul atingerii punctului maxim de consum la un pret special oferit de furnizorul sau de energie. 
 
Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.   

Autori

foto
BEARINGPOINT SRL