loader

Viitorul sistemelor de raportare: ne indreptam spre raportarea in timp real?

O multime de rapoarte bazate pe sabloane impinge sectorul financiar catre colaps; a venit timpul sa luam in considerare o abordare bazata pe intrari pentru a usura procedurile de conformitate si pentru a elibera blocajul de informatii.

Partiile din Austria tind sa capteze cea mai mare atentia la debutul oricarui an, dar in cercurile bancii centrale, la inceputul anului 2015, toate privirile erau atintite la celalat capat al tarii. In Viena, schimbarile indraznete cu privire la colectarea si interogarea datelor bancare de catre banca centrala a Austriei, Oesterreische Nationalbank (OeNB), continua sa faca valuri.

 

Solutiile adoptate de miscarile constructive ale bancii centrale si ale sectorului bancar in general reprezinta o noua abordare a raportarilor de reglementari, lasand modelele prestabilite in analele istoriei.

 

Noua metodologie vine sa creeze o platforma software, acoperind diferentele dintre sistemul IT al OeNB si banci. Acest lucru permite ca informatiile vitale sa poata fi extrase liber din sector de catre banca centrala, fara a mai crea probleme administrative furnizorilor de date.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.   

Autori

foto
BEARINGPOINT SRL