loader

Incursiuni in comportamentul utilizatorilor de internet din Romania

Internetul mobil era un lux pe care prea putini si-l puteau permite zilnic. In zilele noastre, aproape toata lumea, de la copii in locurile de joaca si pana la seniori, are un telefon mobil sau/si o tableta conectate la internet.

Cu ajutorul acestor dispozitive, accesul la internet a devenit practic nelimitat si acest lucru ne influenteaza viata de zi cu zi mai mult decat ne putem imagina. Pentru a ne ajuta sa intelegem aceasta realitate noua, Gemius desfasoara un studiu international care cerceteaza comportamentul online al utilizatorilor de internet, profilul socio-demografic al acestora, frecventa cautarior pe web si cele mai populare site-uri din fiecare tara.

 

Romania este tara cu cea mai mare audienta online din Balcani. In luna aprilie 2015, numarul persoanelor care foloseau internetul ajunsese la 9,2 milioane, in timp ce rata de penetrare a internetului era de 55%* (aceasta valore este calculata pentru persoanele peste 14 ani). Desi rata de penetrare este inca printre cele mai mici din regiune, exista un trend vizibil crescator al investitiilor straine specializate pe piata online din Romania, investitii ce vor conduce la dezvoltare pietii.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
GEMIUS RESEARCH SRL