Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Studiul KPMG Global Mobility Benchmarking 2024: Complexitatile pietei globale, catalizator al provocarilor adresate echipelor de mobilitate globala | DoingBusiness.ro
loader
Studiul KPMG Global Mobility Benchmarking 2024: Complexitatile pietei globale, catalizator al provocarilor adresate echipelor de mobilitate globala

Studiul KPMG Global Mobility Benchmarking 2024: Complexitatile pietei globale, catalizator al provocarilor adresate echipelor de mobilitate globala

Studiul KPMG reuneste opiniile a 225 de profesionisti in mobilitate globala din organizatii multinationale din 29 de tari si 12 industrii, ofera date valoroase despre evolutia programelor de mobilitate globala

• Functiile de mobilitate globala sunt percepute tot mai mult ca parteneriate strategice, 89% dintre executivii chestionati anticipand ca programul de mobilitate isi va pastra importanta sau chiar va deveni mai necesar in urmatoarele 12-18 luni.

• 72% dintre respondenti considera ca este esential sa alinieze strategiile de mobilitate cu obiectivele extinse ale afacerii.

• 70% considera prioritara dezvoltarea, atragerea si mentinerea talentelor in organizatie.

• 67% dintre organizatiile care sustin munca la distanta au o politica implementata la nivelul organizatiei.

• 51% intentioneaza sa utilizeze AI pe termen scurt si lung, iar 73% planifica investitii viitoare in AI pentru a ajuta la automatizarea sarcinilor administrative.

• 76% folosesc tehnologia pentru gestionarea proceselor de mobilitate globala.

Studiul de evaluare a mobilitatii globale realizat de catre KPMG, „Cartografierea viitorului – mobilitate strategica pentru forta de munca de maine” releva ca provocarile economice si geopolitice actuale sunt factorul cheie ce determina organizatiile globale sa-si reevalueze strategiile. Noile reglementari legislative sau modificarile suferite de cele existente creeaza transformari fundamentale in peisajul conformarii, aducand noi obligatii pentru companii si impunand cerinte suplimentare echipelor de mobilitate globala cu rol esential in echilibrarea diverselor provocari, arata raportul.

Studiul KPMG reuneste opiniile a 225 de profesionisti in mobilitate globala din organizatii multinationale din 29 de tari si 12 industrii, ofera date valoroase despre evolutia programelor de mobilitate globala. Acesta subliniaza actiunile cheie pe care echipele ar trebui sa le foloseasca pentru a debloca intregul potential al programelor de mobilitate si pentru a profita de noile oportunitati aduse de schimbarile din mediul de afaceri, incurajand echipele sa se adapteze. De asemenea, raportul furnizeaza date valoroase si despre dezvoltarea programelor de mobilitate astfel incat sa includa si politici fiscale si de imigrare, structura, guvernanta, prioritati, masuri privind performanta, tehnologie, robotica, automatizare, munca la distanta si multe altele.

Echipele de mobilitate internationala imbunatatesc, de obicei, modul in care sunt indeplinite cerintele legale si gestioneaza riscurile sub o monitorizare intensa”, a declarat Marc Burrows, Liderul global al Serviciilor de Mobilitate globala, KPMG Global. „Cu toate acestea, peisajul actual necesita mult mai mult, adesea cu mai putine resurse disponibile. In acest caz, este nevoie de solutii inovatoare, care necesita alinierea strategica la obiectivele de afaceri si o adaptabilitate fundamentala pentru a prospera”, mai spune el.

Perceput din ce in ce mai mult ca un partener strategic si un consilier de incredere, raportul elaborat de KPMG arata ca aproape trei sferturi dintre respondenti considera ca alinierea la strategia generala de afaceri este o prioritate reala. In plus, recent, editia 2024 a KPMG CEO Outlook a evidentiat ca 92% dintre executivi planuiesc sa creasca numarul de angajati si 80% pun accentul pe dezvoltarea competentelor, de aceea alinierea strategiei privind angajatii cheie, asa-numitele talente, este considerata cruciala pentru mobilitatea globala – 70% dintre respondenti enumerand dezvoltarea talentelor, atragerea si retentia lor drept o prioritate.

Odata cu avantul luat de proiectele de mobilitate transfrontaliera, provocarile unei forte de munca globalizate sunt mereu prezente. Raportul dezvaluie ca 67% dintre organizatiile care sustin munca la distanta au o politica formala in vigoare - o abordare proactiva care ajuta la structurarea si formalizarea capacitatilor de munca la distanta, ajutand la asigurarea conformarii cu cerintele fiscale si de imigrare.

Numarul de functii de mobilitate globala care se bazeaza pe tehnologie pentru a creste eficienta operationala continua sa creasca, solutiile de gestionare a fortei mobile de munca fiind utilizate pe scara larga. Aproape doua treimi din organizatii se bazeaza pe un model centralizat sau regional pentru managementul mobilitatii globale, acesta fiind perceput ca esential pentru imbunatatirea consistentei, controlului si receptivitatii la dinamica si nevoile regionale.

76% dintre respondenti raporteaza ca folosesc instrumente de gestionare a fluxului de lucru si a datelor, iar adoptarea AI este de asteptat sa creasca - 51% planuind sa integreze AI in programele lor, iar 73% planifica pe termen lung investitii viitoare in AI pentru a ajuta la automatizarea sarcinilor administrative.

Raportul incurajeaza echipele de mobilitate globala sa compare strategiile folosite cu cele ale concurentilor lor globali pentru a evalua valoarea reala a operatiunilor curente si a dezvolta noi initiative, programe si politici orientate spre viitor.

Pentru a ramane competitive, organizatiile ar trebui sa monitorizeze si sa revizuiasca in mod regulat politicile de mobilitate pentru a se asigura ca acestea raman eficiente, competitive si aliniate nevoilor afacerii”, a declarat Katherine Avery, Director, KPMG in SUA. „Colaborarea si comparatia sunt esentiale. Colaborati cu furnizorii – intelegeti provocarile si invatati de la concurenti pentru a va asigura ca echipa dumneavoastra este echipata corespunzator pentru a raspunde cerintelor in continua schimbare ale viitorului.

Madalina Racovitan, Partener si Lider al departamentului de Servicii pentru Mobilitate Internationala, KPMG in Romania, afirma: „In ultimii ani, angajatii si-au exprimat din ce in ce mai des dorinta de a putea lucra de la distanta, cel putin partial, uneori chiar din alte tari. Angajatorii au observat si ei multe beneficii intr-o forta de munca mai mobila, atat din perspectiva flexibilitatii, cat si din perspectiva atragerii talentelor, care, in acest fel, nu erau contranse sa lucreze intr-o anumita locatie. Totusi, munca la distanta dintr-un alt stat decat cel in care se afla angajatorul poate genera implicatii semnificative din punct de vedere fiscal, al securitatii sociale si al regulilor de imigrare, nu doar pentru angajatii in cauza, ci si pentru angajatorii lor. Prin urmare, o evaluare atenta realizata de profesionisti calificati este esentiala pentru ca organizatia sa poata dezvolta o strategie care sa profite la maximum de oportunitatile oferite de munca la distanta, pastrandu-se totodata conforma cu cerintele fiscale si alte reglementari legale.”

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 143 de tari si aveam la finalul anului financiar 2023 aproape 273.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Pentru mai multe detalii puteti accesa si documentul de mai jos:

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL
   Update cookies preferences