loader

Studiu EY: 88% din companii considera ca securitatea informatica nu satisface pe deplin nevoile organizatiei

Mai mult de o treime din organizatiile globale (36%) sunt inca neincrezatoare in capacitatea lor de a detecta atacuri cibernetice sofisticate, se arata in raportul anual EY privind securitatea informatiilor - Creating trust in the digital world.

Raportul EY, care are la baza un sondaj derulat in randul a 1.755 de organizatii din 67 de tari, analizeaza unele dintre cele mai importante probleme de securitate cibernetica cu care se confrunta organizatiile in prezent.

 

Conform rezultatelor studiului, 88% dintre aceste organizatii considera ca structura lor de securitate informatica nu satisface pe deplin nevoile organizatiei. In privinta bugetelor alocate securitatii IT, 69% dintre organizatii declara ca bugetele lor ar trebui marite cu pana la 50% pentru a armoniza nevoia de protectie a organizatiei cu toleranta managementului la risc.

 

Carmen Adamescu, Executive Director, EY Romania, declara: "Organizatiile adera cu entuziasm la universul digital, insa ar trebui sa existe o preocupare echivalenta si pentru adresarea amenintarilor informatice din ce in ce mai sofisticate. Companiile nu ar trebui sa ignore sau sa subestimeze riscul potential al infractiunilor cibernetice. Dimpotriva, ar trebui sa se concentreze cu mare precizie asupra securitatii cibernetice si sa realizeze investitiile necesare. Singura modalitate de a face universul digital pe deplin functional si sustenabil pentru organizatii este de a-si dezvolta capabilitatea de a se autoproteja, astfel incat sa isi poata proteja si clientii si sa construiasca in mod continuu increderea in marca lor."

 

Vulnerabilitati si amenintari: o schimbare de perceptie
Conform raportului, companiile se simt in prezent mai putin vulnerabile la atacurile generate de angajatii neglijenti (44%) si de sistemele invechite (34%), in scadere de la 57%, respectiv 52%, cat erau aceste procente in 2014.

 

Insa, acum se simt mai amenintate de phishing si malware. 44% din respondenti (fata de 39% in anul 2014) au cotat phishing-ul ca principala amenintare; iar 43% considera malware-ul ca fiind cea mai mare amenintare, fata de 34% in 2014.
 

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL