loader
Studiu Deloitte: Tendinte globale privind capitalul uman 2018

Studiu Deloitte: Tendinte globale privind capitalul uman 2018

Cresterea rolului organizatiei sociale

Liderii de afaceri din intreaga lume se confrunta cu o schimbare profunda: cresterea rolului organizatiei sociale, reflectand importanta tot mai mare pe care o are capitalul social in modelarea scopului unei organizatii, orientarea relatiilor sale cu partile interesate si influentarea succesului sau esecului sau final.

Toata atentia se indreapta catre companii si liderii acestora, chemati sa umple vidul de conducere existent in societatea actuala si sa aduca solutii la provocarile seismice de astazi.

Cele mai importante concluzii ale studiului, pe teme analizate:

Armonie la nivelul executivilor

  • Un procentaj remarcabil de 73% dintre respondenti considera ca directorii executivi colaboreaza foarte rar in proiecte si initiative strategice.
  • Peste jumatate (51%) dintre respondenti spun ca organizatiile lor nu sunt pregatite sau doar oarecum pregatite pentru nivelul de colaborare necesar, in ciuda faptului ca aceasta este principala problema identificata in 2018 in ceea ce priveste capitalul uman

Umplerea vidului de la varful societatii

  • Doar 18% dintre respondenti spun ca impactul companiei asupra societatii (corporate citizenship) este o prioritate majora in strategia corporativa.
  •  In ciuda cresterii anticipate a fortei de munca alternative, doar 16% dintre respondenti au un set stabilit de politici pentru a gestiona aceasta varietate de tipuri de angajati.

Puterea individului

  • In ciuda faptului ca modelele traditionale de cariera devin defuncte in noua lume a muncii, raportul Deloitte a constatat ca mai mult de jumatate dintre liderii de afaceri chestionati (54%) nu au programe care sa ajute la construirea abilitatilor necesare in viitor.
  • Angajatii solicita recompense mai personalizate, dar 91% dintre companii efectueaza evaluari doar o singura data pe an, iar doar 3% dintre respondenti considera ca programele lor de recompense sunt foarte eficiente in motivarea talentelor.

Cum putem folosi tehnologia pentru o crestere durabila

  •  In timp ce 72% dintre companii considera AI, robotica si automatizarea ca fiind la fel de importante, doar 31% se simt pregatite sa navigheze printre aceste schimbari - dubland decalajul inregistrat in 2017.
  • Pe masura ce tehnologia se dezvolta, directorii executivi considera ca fiind tot mai importante abilitatile umane esentiale, cum ar fi rezolvarea complexa a problemelor (63%), abilitatile cognitive (55%) si abilitatile sociale (52%) - insa 49% dintre respondenti spun ca nu au un plan de cultivare a acestora.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati aici.

 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL