Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Studiu Deloitte: directorii financiari din sanatate, preocupati de incertitudinea financiara. Investitiile in tehnologie, o prioritate pentru 68% dintre ei | DoingBusiness.ro
loader
Studiu Deloitte: directorii financiari din sanatate, preocupati de incertitudinea financiara. Investitiile in tehnologie, o prioritate pentru 68% dintre ei

Studiu Deloitte: directorii financiari din sanatate, preocupati de incertitudinea financiara. Investitiile in tehnologie, o prioritate pentru 68% dintre ei

Conform studiului, reprezentantii organizatiilor din sanatate sunt interesati de motivarea si bunastarea angajatilor si de asigurarea unui mediu de lucru atractiv

Directorii financiari din organizatiile care activeaza in sistemul de sanatate sustin ca incertitudinea financiara ramane principala lor preocupare pentru perioada care urmeaza, in conditiile in care doua treimi dintre acestia se asteapta la o crestere a veniturilor anul acesta, dupa scaderea semnificativa din 2020, care insa va fi anulata, in mare masura, de majorarea costurilor in domeniu, reiese din studiul Deloitte „The changing role of health care finance leaders. Totodata, 68% dintre participantii la studiu spun ca investitiile in tehnologie digitala reprezinta o prioritate, avand in vedere ca modelele traditionale de afaceri si-au demonstrat limitele in timpul pandemiei de COVID-19. 

Conform studiului, reprezentantii organizatiilor din sanatate sunt interesati de motivarea si bunastarea angajatilor si de asigurarea unui mediu de lucru atractiv. Jumatate dintre participantii la sondaj au mentionat ca acorda atentie noilor modele de lucru (virtual, in sistem gig, automatizat) si propun investitii pentru realizarea unui sistem care sa combine programul de munca hibrid cu cel complet virtual, avand in vedere redresarea treptata a economiilor.

Pentru a implementa modelul de munca hibrid, directorii financiari au in vedere directionarea investitiilor catre tehnologie, pentru a permite munca angajatilor la distanta si pentru a le masura productivitatea, si catre imobiliare, pentru reamenajarea si redimensionarea spatiilor de lucru in conformitate cu noile cerinte.

Anul 2020 a fost unul dificil pentru organizatiile din toate domeniile, dar pentru cele din sanatate a insemnat o criza fara precedent. Desi au reactionat rapid si au salvat milioane de vieti, multe dintre ele au intampinat dificultati financiare, legate de forta de munca si de lantul de aprovizionare. Doar in SUA, Asociatia Americana a Spitalelor estimeaza ca pierderile in sectorul de sanatate s-au ridicat la aproximativ 323 de miliarde de dolari anul trecut. Veniturile revin pe crestere in acest domeniu, dar este tot mai evident ca, pentru viitor, trebuie gandit un sistem de management flexibil, bazat pe tehnologie, care sa poata fi adaptat la cat mai multe situatii neprevazute, pentru a asigura continuitatea afacerii in conditii din cele mai dificile”, a declarat Vlad Boeriu, Partener Coordonator Servicii Fiscale si Juridice, Deloitte Romania, si liderul serviciilor de consultanta pentru industria de sanatate.

Mai mult de trei sferturi (77%) din directorii financiari participanti la studiu au declarat ca, in perioada recenta, si-au depasit rolul traditional in cadrul organizatiei pentru a se implica mai mult in procesul decizional, cu scopul de a stimula cresterea afacerii. Printre initiativele cele mai frecvente in care acestia spun ca au jucat un rol decisiv in adoptarea deciziilor se numara transformarea modelului de afaceri si investitiile in digitalizare.

Pentru urmatorii trei ani, directorii financiari din organizatiile care activeaza in sistemul de sanatate si-au stabilit ca obiective principale optimizarea capitalului de lucru (55%), adoptarea celor mai noi tehnologii (50%), imbunatatirea capacitatii de prognoza (48%) si automatizarea (47%).

Studiul Deloitte „The changing role of health care finance leaders” a fost realizat pe baza unui sondaj derulat in randul a 60 de organizatii din domeniul medical, la nivel de director financiar, vicepresedinte cu responsabilitati in zona financiara sau presedinte, si a opiniilor exprimate de directorii financiari din 12 sisteme de sanatate importante, pentru a intelege modul in care acestia percep lectiile invatate in timpul pandemiei, principalele lor preocupari si prioritatile stabilite in vederea cresterii sustenabile a activitatii.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 330.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL
   Update cookies preferences