loader

Strategiile de mobilitate in cadrul companiilor globale nu intrunesc asteptarile actionariatului

Organizatiile sunt constiente atat de cerintele cat si de actualele limitari ale programelor de mobilitate globala pe care le desfasoara. Chiar si asa, acest fapt nu se traduce in realitate in imbunatatiri sau schimbari, conform celui mai recent studiu al Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL).

 

Rezultatele acestui studiu anual denumit “Miscari strategice” se bazeaza pe sondajul in randul a aproximativ 200 de reprezentanti ai departamentelor de resurse umane si diverse divizii de recrutare si mobilitate globala din companii cu sedii la nivel international.

 

Studiul Deloitte releva ca abia 2 la suta dintre companii apreciaza functia de mobilitate globala ca o capacitate internationala. De asemenea, 70 la suta dintre reprezentantii departamentelor de HR ai companiilor considera ca functia de mobilitate globala in cadrul organizatiei lor nu performeaza si are nevoie de imbunatatire.

 

De asemenea, una dintre concluziile strudiului companiei de consultanta Deloitte releva ca o treime dintre organizatii afirma ca exista planuri de revizuire a strategiilor de mobilitate globala in urmatoarele 12 luni. In acelasi timp insa, doar 12 la suta dintre companii efectueaza evaluari ale practicilor de mobilitate globala.

 

Va invitam sa vizualizati studiul complet in limba engleza in documentul pdf atasat.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL