loader
Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului

Signify si Innovative Bioanalysis demonstreaza eficacitatea lampilor cu radiatii UV-C in dezinfectarea aerului

Sistemele cu raze UV-C pentru aerul din nivelul superior al spatiilor inchise au distrus in proportie de 99.99% virusul SARS-CoV-2 din incapere , intr-un interval 10 minute

Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial in domeniul iluminatului, demonstreaza eficienta corpurilor de iluminat Philips cu UV-C in neutralizarea SARS-CoV-2. Concluzia reiese dintr-un studiu desfasurat in colaborare cu cercetatorii de la Innovative Bioanalysis, un laborator de referinta certificat CAP, CLIA, AABB din Costa Mesa, California.

Sistemele cu raze UV-C pentru aerul din nivelul superior al spatiilor inchise au distrus in proportie de 99.99% virusul SARS-CoV-2 din incapere , intr-un interval 10 minute. Dupa o expunere de 20 de minute, virusul a devenit indetectabil.

Pornind de la premisa ca expunerea la radiatiile UV-C neutralizeaza germenii patogeni, ne asteptam ca iluminatul cu UV-C sa aiba un impact similar asupra diverselor mutatii genetice ale SARS-CoV-2”, a afirmat Sam Kabbani, Chief Scientific Officer in cadrul Innovative Bioanalysis.

Rezultatele acestei cercetari atesta eficienta echipamentelor noastre in dezinfectarea cu UV-C, dar mai ales contributia lor importanta in lupta impotriva SARS-CoV-2, cat si a altor virusuri”, a declarat Harsh Chitale, Liderul Deviziei de Solutii Digitale din cadrul Signify. „Demonstreaza cum tehnologia UV-C poate fi o masura preventiva de succes pentru organizatiile aflate in cautarea unor solutii prin care sa asigure un mediu sigur si steril vizitatorilor, cumparatorilor si angajatilor”.

In 2020, Signify a crescut de 8 ori productia de surse de iluminat cu UV-C in sprijinul luptei impotriva COVID-19 si a achizitionat GLA pentru a-si completa portofoliul de echipamente destinate igienizarii aerului din incaperi. De atunci, compania a instalat sisteme destinate dezinfectarii cu UV-C in multiple locatii, precum ale retailerilor EDEKA Clausen (Germania) si dm (Slovacia), dar si Clubul de Rugby Harlequins din Marea Britanie.

Datorita inaltimii la care sunt montate, echipamentele de dezinfectare permit prezenta oamenilor in incapere si nu influenteaza desfasurarea obisnuita a activitatilor. Prin ventilatie mecanica sau flux natural, aerul dezinfectat este impins catre partea inferioara a camerei. Mai mult, protectia si optica surselor de iluminat sunt proiectate special pentru a impiedica expunerea accidentala a oamenilor din incapere la radiatiile UV-C.

Pentru mai bine de 35 de ani, Signify s-a aflat in fruntea tehnologiei UV. Cu un istoric de solutii inovative si o expertiza consolidata in domeniul iluminatului cu UV-C, dispozitivele Signify sunt proiectate, instalate si utilizate in conformitate cu instructiuni riguroase de siguranta si fabricate in urma unor procese industriale atent controlate. Sursele de lumina cu UV-C se utilizeaza intotdeauna de catre profesionisti, conform instructiunilor si cerintelor de siguranta.

Pentru mai multe informatii despre sistemele Signify cu UV-C, accesati site-ul companiei

Despre Signify

Signify (Euronext: LIGHT) este lider global in domeniul iluminatului pentru piata profesionala si de consum si al iluminatului care utilizeaza Internetul Lucrurilor. Produsele noastre marca Philips, sistemele de iluminat conectat Interact si serviciile de date aduc valoare de business si transforma vietile oamenilor in case, cladiri de birouri si spatii publice. Cu vanzari de peste 6.5 miliarde de EUR in 2020, avem o echipa de aproximativ 38,000 de angajati in peste 70 de tari si exploatam potentialul extraordinar al luminii pentru a imbunatati vietile oamenilor. In 2020, compania a atins neutralitatea emisiilor de carbon, a fost inclusa in Indicele de Sustenabilitate Dow Jones pentru al patrulea an consecutiv si a fost desemnata Liderul Industriei in 2017, 2018 and 2019. Stiri despre Signify se regasesc in Newsroom, pe Twitter si pe LinkedIn. Informatiile pentru investitori pot fi gasite pe pagina Investor Relations.

Autori

foto
SIGNIFY ROMANIA SRL