loader
1,3 milioane de aplicari si 22.000 de joburi noi – cifrele lunii februarie arata ca piata muncii isi revine, la un an de la declansarea pandemiei

1,3 milioane de aplicari si 22.000 de joburi noi – cifrele lunii februarie arata ca piata muncii isi revine, la un an de la declansarea pandemiei

Scade numarul de joburi din strainatate, dar creste numarul de locuri de munca din Bucuresti si vestul tarii

140.000 de candidati au aplicat in luna februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Numarul este intr-o usoara crestere fata de luna precedenta, cei mai multi dintre candidati venind din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi sau Ploiesti. ”Continua sa fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care in luna februarie au adunat peste 110.000 de aplicari. Candidatii cauta locuri de munca si angajatori care sa le permita sa lucreze de acasa sau intr-un sistem de lucru hibrid. Dupa un an de teste, in 2021 vom vedea care sunt rezolutiile angajatorilor si care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care il vor adopta, mai ales ca deja in multe companii incepe sa se vada o revenire treptata la birouri”, declara Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

In ceea ce priveste distributia joburilor postate in luna februarie pe eJobs.ro, peste 9.000 de locuri de munca au fost scoase in piata de angajatorii din Capitala, urmati fiind de cei din vestul tarii, respectiv din Cluj-Napoca si din Timisoara. ”Decalajul dintre Capitala si celelalte mari orase ramane mare si probabil vom vedea aceste diferente si de acum  incolo, insa incep sa se reduca pragurile dintre orase precum Cluj-Napoca, Timisoara sau Brasov. Fata de luna ianuarie, de exemplu, Timisoara a recuperat mult si este acum aproape la egalitate, din punctul de vedere al numarului de joburi, cu angajatorii din Cluj-Napoca. De altfel, la nivel national, Timisoara a fost, in luna februarie, orasul cu cea mai mare crestere a numarului de joburi noi. Procentual, a depasit chiar si Bucurestiul”, detaliaza Bogdan Badea. Domeniile care au adus cele mai multe oportunitati pentru candidati au fost retail, prestari servicii, IT / telecom, call-center / BPO, industria alimentara, productie ori transport.

In vreme ce orasele mari au inregistrat cresteri fata de luna trecuta, numarul de joburi disponibile in afara tarii a scazut aproape la jumatate, in conditiile in care accesul candidatilor straini in mai multe tari din Europa este ingreunat de contextul restrictiilor actuale. Nevoia angajatorilor din strainatate ramane insa mare, astfel ca este de asteptat ca in lunile urmatoare sa creasca din nou cererea de candidati, in special in domenii precum medicina, productie, servicii, IT sau industria alimentara.

In acest moment, peste 23.000 de locuri de munca pentru Romania si strainatate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri si cele peste 1,3 milioane de aplicari lunare constituie cea mai mare baza de candidati activi din Romania. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc in fiecare luna serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL