loader

Samsung, Apple si BlackBerry, in topul celor mai folosite smartphone-uri la job

Companiile din Romania cumpara, cu precadere, smartphone-uri premium pentru angajatii lor, produse de giganti tech, conform datelor Quickmobile, cel mai mare specialist in tehnologie de pe piata locala.

In topul telefoanelor de serviciu achizitionate pentru angajati se afla Samsung, Apple sau BlackBerry, iar modelele au preturi ce variaza intre 1.200 si 3.500 lei per terminal, in functie de specificul job-ului.


• Achizitiile corporate genereaza circa 20% din totalul vanzarilor de telefoane Quickmobile.


Telefoanele din seriile S, A, C si J, produse de Samsung, sunt printre cele mai folosite de angajatii romani, potrivit datelor Quickmobile. Modelele producatorului sud-coreean reprezinta aproximativ 25% din totalul dispozitivelor achizitionate in 2016 de companii din oferta retailer-ului. Angajatii din pozitii de conducere utilizeaza, cu precadere, varfurile de gama produse de Samsung, cu modelul S7 in top. In ceea ce priveste „flota” pentru cei din middle management si back office, aceasta este dominata de terminalele din seriile J, C si A, in special Samsung J5, pentru fiabilitate, multitasking si raportul optim calitate-pret.
Apple, cu modelele SE, iPhone 6 si iPhone 6 Plus, dar si noua generatie – Iphone 7 si 7 Plus, ocupa a doua pozitie in topul brand-urilor care completeza ”flota” de telefoane pentru salariati. Ponderea lor in vanzarile corporate ale Quickmobile din 2016 este de peste 20%, in conditiile in care terminalele sunt utilizate majoritar de top manageri.


Potrivit informatiilor companiei, smartphone-urile de la Apple, pe langa designul si tehnologia de top de care dispun, sunt extrem de cautate in mediul de business pentru functiile multitasking foarte bine definite si pentru stabilitatea sistemului de operare.
”Telefoanele de serviciu au renuntat de mult la a fi privite ca un beneficiu oferit angajatilor. In ziua de azi, in care viteza comunicarii reflecta eficienta unui business, sunt o necesitate. Smartphone-urile difera in functie de specificul si cerintele job-urilor. Cei care au functii de conducere folosesc varfuri de gama versatile, care ii ajuta, de multe ori, sa inlocuiasca PC-ul sau laptop-ul. Angajatii din back office utilizeaza terminale fiabile, mid – range, cu o durata de viata lunga a bateriei”, declara Tudor Tiboc, General Manager al Quickmobile.


Potrivit acestuia, si terminalele BlackBerry sunt in continuare extrem de cautate si utilizate in mediul corporate, aproape 10% dintre companii achizitionandu-le.


„De exemplu, modelul BlackBerry DTK 50 este unul extrem de popular in <> pentru angajati, fiind unul dintre cele mai securizate smartphone-uri care ruleaza Android. Telefoanele BlackBerry sunt elegante, fiabile si au un cost de achizitie foarte bun”, explica Tudor Tiboc.


Datele companiei mai arata ca, in Romania, persoanele juridice investesc intre 1.200 de lei si 3.500 lei pentru un smartphone destinat angajatilor, iar comenzile includ, in proportie de peste 90%, accesorii de protectie, cum ar fi: folii de sticla securizata, huse cu spatiu pentru card de credit si carti de vizita, baterii externe si incarcatoare auto.
 

Autori

foto
ELECTRO DISTRIBUTION SRL