loader

Raport de investitii zilnic, 17 decembrie

Fondul Proprietatea – Guvernul a achimbat strategia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana; Fondul Proprietatea - Raport oficial asupra activelor nete in Noiembrie 2012; SIFs - Comisia de Valori Mobiliare are ultimul cuvant cu privire la suspendarea drepturilor de vot; Transelectrica revizuieste bugetul in 2012; Dafora incepe forarile in Israel la un proiect de 12 milioane de dolari

Fondul Proprietatea – Guvernul a achimbat strategia de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana

Conform unei hotarari de Guvern, statul a schimbat strategia de privatizare pentru Posta Romana. Astfel, statul intentioneaza acum sa vanda pachetul majoritar de 51% din operatorul postal catre un investitor strategic printr-o majorare de capital social. Fondul Proprietatea (FP), care detine 25% din capitalul social, va avea drepturi de preferinta. Niciun termen pentru aceasta privatizare au fost furnizate de. Amintim ca initial, statul intentioneaza sa vanda o participatie de aproximativ 20%, de catre un investitor strategic printr-o majorare de capital social. Potrivit Scrisoarea de Intentie cu FMI, privatizarea a fost destinat sa fie incheiate pana la sfarsitul anului 2012.


Fondul Proprietatea - Raport oficial asupra activelor nete in Noimebrie 2012

Valoarea neta a activelor Fondului Proprietatea (FP) la finalul lui noiembrie, a scazut cu 0.9 la suta de la luna la luna, pe fondul contractiei portofoliului de actiuni listate, cu o valoare pe actiune de 0,9516. Astfel, portofoliul de actiuni listate a fost de 5.69 miliarde lei, in scadere cu 2% de la luna la luna, in timp ce sectiunea actuinilor  necotate a fost de 6.32 miliarde lei, similar lunilor anterioare.


SIFs - Comisia de Valori Mobiliare are ultimul cuvant cu privire la suspendarea drepturilor de vot

Comisia de Valori Mobiliare a emis un regulament care prevede ca  managementul SIF-urilor trebuie sa informeze comisia cand  decid sa suspende drepturile de vot pentru actionarii ale caror detineri depasesc pragul de 5%, dar CNVM-ului ii revine rolul de a decide asupra suspendarii acestor drepturi. Noi consideram aceasta stire pozitiva pentru actiunile SIF-urilor, deoarece elimina teoretic, posibilitatea ca managementul SIF-urilor sa suspende in mod arbitrar dreptul de vot pentru actionarii activi.


Dafora incepe lucrarile de foraj in Israel, proiect estimat la 12 milioane USD
Compania de foraj Dafora (DAFR) a anuntat ca a semnat un contract cu compania Globe Exploration pentru lucrari de foraj in Israel. Lucrarile sunt estimate sa dureze doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioada suplimentara de doi ani. Valoarea estimata a lucrarilor se ridica la 12 USD mil.