loader

Raport de investitii, 21 decembrie 2012

Ministerul Finantelor a imprumutat 3.4 miliarde de lei; Fondul Proprietatea – Aprobarea regulamentului pentru evaluarea companiilor aflate in insolventa; OMV Petrom – ANRE a aprobat pretul energiei pe piata reglementata; OMV Petrom si Expert Petroleum formeaza parteneriat pentru cresterea productiei

Stiri:


Ministerul Finantelor a imprumutat 3.4 miliarde de lei

Ieri, Ministerul Finantelor a imprumutat cca. 3,4 miliarde lei, prin emiterea de obligatiuni cu scadenta la 3 ani. Randamentul mediu platit a fost de 6.14%, comparativ cu un randament  mediu de 6,61% platit la licitatia similara defasurata la sfar?itul lunii noiembrie, cand ministerul a imprumutat 350 milioane de lei.


Fondul Proprietatea– Aprobarea regulamentului pentru evaluarea companiilor aflate in insolventa

Comisia Nationala a A Valorilor Mobiliare(CNVM) a aprobat un regulament care schimba modul in care companiile din procedura de insolventa sunt evaluate. Astfel de companii ar putea fi evaluate fie pe zero sau la o valoare atribuita de catre un evaluator independent. Pana in prezent companiile aflate in insolventa au fost evaluate in mod automat la zero. Amintim ca FP nu are aprobare sa plateasca dividende, atat timp cat NAV oficial pentru sfar?itul anului este sub valoarea capitalului social.


OMV Petrom – ANRE a aprobat pretul energiei pe piata reglementata

Directorul ANRE – Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a anuntat ca organismul a aprobat pretul pe care producatorii il vor primi pentru energia vanduta pe piata reglementata. Astfel, Petrom va plati 169 lei / mwh in 2013, cu 24 la suta mai putin decat pretul obtinut pana acum pe piata centralizata pentru contractile bilaterale. Estimam un pret de 211 lei/ mhw in 2013, care poate fi obtinut doar daca 30 la suta din energia produsa este vanduta pe piata reglementata.  


Regasiti raportul complet in limba engleza in documentul atasat