loader
Productia industriala a crescut cu 14,3% in primele patru luni ale anului

Productia industriala a crescut cu 14,3% in primele patru luni ale anului

Aceasta ca urmare a cresterilor inregistrate de industria prelucratoare si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat – potrivit AGERPRES

Productia industriala a crescut cu 14,3% ca serie bruta si cu 14,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in primele patru luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2020, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS), remis, luni, AGERPRES.

Aceasta ca urmare a cresterilor inregistrate de industria prelucratoare (16,3%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (11,5%). Industria extractiva a scazut cu 6,6%.

In luna aprilie 2021, productia industriala a scazut fata de luna precedenta cu 5,9% ca serie bruta si a crescut cu 2,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a fost mai mare atat ca serie bruta (68,0%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (63,2%).

In luna aprilie 2021, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna precedenta cu 5,9%, ca urmare a scaderilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (13,4%) si industria prelucratoare (5,1%). Industria extractiva a crescut cu 4,8%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 2,7% fata de luna precedenta, datorita cresterilor inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria extractiva (10,7%), industria prelucratoare (6,2%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (2,2%). AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cernat, editor: Oana Tilica, editor online: Andreea Lazaroiu) .

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES