loader

Perspective asupra pietei muncii in Europa – impozite, fiscalitate si locuri de munca

Dupa cinci ani de criza economica si perspectiva revenirii recesiunii in 2012, somajul in Europa a atins noi maxime, recorduri ce nu au mai fost inregistrate de aproape 20 de ani, veniturile populatiei au scazut dramatic iar riscul de saracie este in crestere, in special in tarile membre spatiului Sud-Est European, potrivit editiei din 2012 publicate de Comisia Europeana – “Piata muncii si dezvoltarea sociala in Europa”.

 

Ca parte a revizuirii Strategiei de la Lisabona privind cresterea si devoltarea de locuri de munca in regiune, Comisia Europeana a propus o initiativa pentru a imbunatati calificarile muncitorilor in concodrdanta cu cerintele angajatorilor din tarile Europene. Aceasta initiativa se bazeaza pe o analiza in perspectiva a tendintelor de pe pietele europene pana in 2020.

 

Ca urmare, se pare ca exista un mare potential de creare de locuri de munca in Europa pe termen mediu si lung, in particular prin inclouirea posturilor ramase libere ca urmare a pensionarii angajatilor. De asemenea, piata pentru servicii si produse din zona ecologica este estimata sa produca noi tipuri de joburi. Cerintele de calificari si abilitati va creste pentru toate tipurile si nivelurile de ocupatii este o alta concluzie a acestei strategii europene. De asemenea, angajatorii vor cauta in special acele competente precum cele de comunicare, analitice sau orientate catre rezolvarea problemelor.

 

Nivelul calificarilor fortei de munca din Europa ar trebui sa indeplineasca noile cerinte ale pietei muncii. Acest lucru poate fi realizat prin introducerea de politici active si prin imbunatatirea eficientei in educatie si sistemele de instruire (training). Modernizarea pietei muncii implica de asemenea si implementarea strategiilor integrate in zona „flexicuritatii”.

 

Vizualizati studiul complet in limba engleza in documentul pdf atasat.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL