loader

Salarii si beneficii pentru angajatul European – tendinte, noutati, schimbari

Discutia despre salarii si beneficii este aproape intotdeauna un subiect fierbinte si generator de argumentari pasionale. Acest lucru este valabil cu atat mai mult pentru perioada ultimilor patru ani, odata ce “criza economica globala” s-a instalat comfortabil in birourile noastre, camine si vieti. Multi spun ca vizita ei s-ar fi terminat, iar altii ne previn ca raul abia acum incepe.

 

Pe de alta parte, statisticile ne arata ca anumite zone – asa numitele regiuni emergente au beneficiat de o crestere economica mai dinamica, in timp ce tarile cu economii mature, au inregistrat o crestere liniara. Din moment ce cresterea economica este direct legata de indicatorul tuturor economiilor – PIB-ul, putem observa ca unele tari cu venituri mici au inregistrat o crestere anuala a PIB-ului mai mare decat a tarilor cu venituri ridicate, o comparatie valabila nu doar pentru ultimii patru ani dar pentru o perioada mai mare, de aproximativ 10 ani.

 

Unul dintre cei mai critic factori care au influentat aceasta crestere este reprezentata de investitiile companiilor globale pe pietele emergente. Totusi, o mai mica atentie a fost acordata impactului ratelor variabile de crestere ale PIB-ului dintre pietele mature si cele in dezvoltare, in privinta nivelurilor de salarizare. Astfel, multe corporatii internationale au fost surprinse de nivelul ridicat de salarii si beneficii din pietele emergente, in special pentru segmentul de top management.

 

Regasiti articolul complet in limba engleza in pdf-ul atasat.

Autori

foto
KORN FERRY SRL