loader

Performantele pietei IT&C: o dezvoltare de proportii

In Romania, industria IT&C reprezinta 6% din PIB, cu potentialul de a ajunge pana la 10% in urmatorii ani. Aceasta depinde, in mare parte, de capacitatea antreprenorilor locali din industrie de a dezvolta propriile produse si de a reusi sa capitalizeze acest potential in cadrul pietei globale.

Perspectiva asupra pietei

Valoarea adaugata a sectorului IT&C din PIB a atins 9 miliarde de euro in 2014. Aceasta s-a dublat comparativ cu 2011 si a depasit contributia agriculturii la PIB, apropiindu-se de cea a sectorului constructiilor. In 2014, IT&C a avut cea mai rapida crestere din toate sectoarele economice, comparativ cu 2013 si a avut a doua cea mai mare contributie la cresterea economica a Romaniei de 2.9%.

 

Romania continua sa fie extrem de bine pozitionata pentru o performanta crescuta pe termen mediu, in timp ce piata locala de hardware IT, incluzand desktopuri, notebookuri, tablete, servere si accesorii este previzionata sa se dezvolte cu o rata anuala compusa de crestere de 5.4% in intervalul 2015-2019, atingand un total de 844 de milioane de euro.

 

Pentru versiunea completa a articolului, va rugam accesati varianta in limba engleza, aici.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL