loader
Pandemia a impulsionat medicii stomatologi sa devina manageri mai buni in propriile cabinete si clinici

Pandemia a impulsionat medicii stomatologi sa devina manageri mai buni in propriile cabinete si clinici

ADOM: Cererea pentru programe de management medical a crescut cu 50% in 2021

• Asociatia Dental Office Managers din Romania (ADOM), lider in domeniul managementului clinicilor dentare, raporteaza o crestere cu 50% a cererii pentru servicii de training in management dentar in 2021, iar interesul medicilor si managerilor medicali urmeaza acelasi trend si in 2022

• 400 de clinici si cabinete din Romania si peste 1000 de cursanti au urmat programe de pregatire in management medical in cadrul ADOM, in ultimii 8 de existenta pe piata. Comunitatea reuneste medici, antreprenori, clinici si cabinete stomatologice, front desk si Dental Office Managers;

• ADOM a contribuit, de asemenea, la consolidarea a 123 de start-up-uri medicale din Romania, Republica Moldova, Luxemburg si Italia.

In ultimii doi ani a crescut vizibil dorinta medicilor de a isi eficientiza cabinetele si clinicile stomatologice si de a le transforma in business-uri care se dezvolta sanatos, in beneficiul pacientilor. Pandemia a accelerat investitiile in profesionalizarea managementului cabinetelor si clinicilor de medicina dentara, atat pe fondul incertitudinii, cat si ca raspuns la nevoile pacientilor din ce in ce mai informati si exigenti.

Participand la programe de pregatire in managementul cabinetului dentar, acestia invata cum sa eficientizeze activitatea clinicii, astfel incat sa se poata concentra pe dezvoltarea lor profesionala si sa asigure, totodata, evolutia sanatoasa a business-ului. Grija fata de un business sanatos si investitiile corecte in acesta inseamna, in fond, grija fata de pacient, prin constanta in servicii medicale de calitate. In peste 70% din cazuri, cei care participa la astfel de programe de certificare beneficiaza de suportul unui Dental Office Manager, care implementeaza si monitorizeaza majoritatea activitatilor de management.

In cadrul programelor ADOM am intalnit o multime de medici antreprenori fondatori care si-au pus sub lupa cabinetele si clinicile dentare, constatand ca pentru a putea avea un business care creste sanatos si o echipa fidela, trebuie sa investeasca in toate procesele de management. De aceea, de 8 ani dezvoltam constant programe si instrumente de management ce au la baza experienta noastra de peste 23 de ani in business medical si cultura de sharing care ne defineste clinicile. Intotdeauna impartasim transparent atat succesul, cat si provocarile pe care le avem ca manageri sau proprietari de clinici dentare, iar acest lucru contribuie inclusiv la dorinta medicilor de a accesa in numar mai mare cursurile Scolii Dental Office Managers in timpul pandemiei”, declara dr. Oana Taban, CEO Dent Estet & fondator ADOM.

De altfel, in timpul pandemiei, multi medici au urmarit seria de live-uri sustinute de ADOM si au putut sa puna in practica recomandarile de optimizare a business-ului.

Peste 1000 de manageri de clinici dentare certificati in Romania

400 de clinici si cabinete din Romania si peste 1000 de cursanti au urmat programe de pregatire in management medical in cadrul ADOM, in ultimii 8 de existenta pe piata. ADOM a contribuit, de asemenea, la consolidarea a 123 de start-up-uri medicale din Romania, Republica Moldova, Luxemburg si Italia. De altfel, in ultimii ani a crescut numarul clinicilor ce detin pozitia „Dental Office Manager” si a start-up-urilor medicale care urmaresc o dezvoltare sanatoasa inca de la inceput.

Am observat cresteri ale business-urilor medicale de 20-30%, pana la 60%, in primii 1-2 ani de la participare, in functie de etapa in care se afla clinica in momentul in care apeleaza la programele de training ADOM. Aceste rezultate incurajeaza proprietarii de clinici sa investeasca in dezvoltarea proceselor interne de management, investitii care se traduc ulterior prin numar mai mare de pacienti, medici devotati, predictibilitate in business, usurinta de a gasi parteneri sau investitori, implementarea directiilor de bune practici in cadrul echipelor medicale si, nu in ultimul rand, mai mult timp dedicat profesiei, in cazul medicilor proprietari”, declara Erika Ionescu, vicepresedinte & trainer ADOM.

Printre cazurile de succes din portofoliul ADOM se numara clinici care au reusit sa aiba un grad de ocupare a celor 5-7 scaune de peste 90% in mai putin de 18 luni de la deschidere si o retentie a pacientilor de peste 65%, un indicator de crestere extrem de important pentru un business medical. O mare parte din aceasta crestere se datoreaza eficientizarii managementului programarilor si tratamentelor interdisciplinare.

ADOM pregateste constant si echipele de suport din grupul Dent Estet, lider de piata, care detine deja 14 clinici medicale in orase diferite si are planuri de extindere in alte 3 orase in 2022.

Digitalizarea clinicilor, tendinta majora a momentului

ADOM realizeaza constant studii de piata pentru a putea adapta cat mai bine programele de training la nevoile medicilor antreprenori fondatori. Astfel, ultimele analize au relevat faptul ca digitalizarea serviciilor, dar si a modului in care clinicile colecteaza si raporteaza intern indicatorii de business, a devenit una dintre investitiile prioritare in cazul multor clinici dentare.

Digitalizarea joaca un rol extrem de important in prezent, un exemplu incontestabil fiind chiar grupul Dent Estet, care a lansat in 2017 prima clinica dentara complet digitalizata din tara. Investitiile in tehnologie digitalizata cresc atat retentia pacientilor, care primesc un serviciu mdical mai bun, dar si a medicilor. Pe langa digitalizare, este foarte important sa ai si o planificare corecta, sa identifici membrii echipei cu cel mai mare potential si sa investesti permanent in evolutia lor profesionala ”, adauga dr. Oana Taban, CEO Dent Estet & fondator ADOM.

Despre ADOM

Asociatia Dental Office Managers (ADOM) a aparut acum 8 ani din dorinta de a creste nivelul serviciilor stomatologice din Romania si de a oferi solutii pe termen lung, dar si mecanisme de creare a unui management personalizat, o baza informationala aliniata la situatia pietei stomatologiei din Romania. ADOM este lider de piata in acest segment si se afla sub patronajul celui mai puternic lant de clinici din tara: DENT ESTET. De asemenea, toata constructia programelor de educatie a beneficiat de indrumarea si sprijinul American Association of Dental Office Managers, lider la nivel mondial in domeniul managementului clinicilor dentare.

De-a lungul timpului, a oferit antreprenorilor din stomatologia privata din Romania primul si singurul program de management dentar, Scoala Dental Office Managers (DOM), cu rolul de a personaliza sistemele si deciziile de management. Parcursul celor 8 ani reprezinta trecerea de la instrumentul de crestere si dezvoltare al clinicilor, la statutul de academie in management dentar.

ADOM este prima institutie din Romania care pregateste manageri pentru cabinetele si clinicile stomatologice si ofera solutii pentru cele mai des intalnite probleme cu care acestea se pot confrunta.

Totodata, are ca scop pregatirea la un nivel inalt a medicilor proprietari de clinici si cabinete, pregatirea celor care doresc sa isi deschida un business medical, a celor care doresc sa profeseze in calitate de medic colaborator si a celor care sunt zilnic responsabili de coordonarea activitatilor si echipelor din clinicile dentare.

Mai multe informatii pe www.dentalmanagers.ro.

Autori

foto
ASOCIATIA DENTAL OFFICE MANAGERS DIN ROMANIA (ADOM)