loader

Noutati privind inspectia fiscala

In Monitorul Oficial nr. 254 / 08.05.2013 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 467 / 22.04.2013 privind conditiile si modalitatile de suspendare a inspectiei fiscale.

Prezentul Ordin abroga prevederile OPANAF nr. 14 / 2010 privind conditiile si modalitatile de suspendare a inspectiei fiscale si se aplica incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial (data de 08.05.2013).

 

Noul Ordin reia in mare parte din conditiile si motivele ce pot fi invocate pentru suspendarea inspectiei fiscale din vechiul ordin, introducand insa si unele noi, precum amanarea inspectiei pentru emiterea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile sau pentru efectuarea verificarilor la ceilalti membri ai grupului fiscal unic.

 

De asemenea este prezentata si procedura de avizare si aprobare a propunerii de suspendare a inspectiei fiscale, precum si conditiile in care se poate relua inspectia fiscala. Aceste conditii sunt legate de motivul care a condus initial la suspendarea inspectiei.

 

Ordinul include si prevederi tranzitorii pentru inspectiile fiscale suspendate conform vechiului ordin si care vor fi reluate conform noii legislatii.

Autori

foto
MAZARS ROMANIA SRL