loader
Noua cercetare realizata de Schneider Electric arata ca solutiile digitale si electrice pot reduce emisiile de carbon din cladirile de birouri cu pana la 70%

Noua cercetare realizata de Schneider Electric arata ca solutiile digitale si electrice pot reduce emisiile de carbon din cladirile de birouri cu pana la 70%

Rezultatele cercetarii arata ca implementarea solutiilor digitale de gestionare a cladirilor si a energiei, dezvoltate de Schneider Electric, in cladirile de birouri existente le-ar putea reduce emisiile operationale de carbon cu pana la 42%, cu o perioada de rambursare a investitiilor de mai putin de trei ani

Modernizarea cladirilor folosind o abordare digital-first este cea mai buna cale catre decarbonizare, potrivit unei noi cercetari de la Schneider Electric.

Cladirile reprezinta aproximativ 37% din emisiile globale de carbon(1) si, deoarece aproximativ jumatate din cladirile de astazi cel mai probabil vor fi inca utilizate si in 2050(2), sectorul trebuie sa reduca urgent emisiile operationale de carbon, facand cladirile mai eficiente din punct de vedere energetic.

Rezultatele cercetarii arata ca implementarea solutiilor(3) digitale de gestionare a cladirilor si a energiei, dezvoltate de Schneider Electric, in cladirile de birouri existente le-ar putea reduce emisiile operationale de carbon cu pana la 42%, cu o perioada de rambursare a investitiilor de mai putin de trei ani. Daca tehnologiile de incalzire alimentate cu combustibili fosili sunt inlocuite cu alternative electrice si este instalata o microretea cu surse locale de energie regenerabila, cladirile integral electrice, integral digitale vor inregistra o reducere suplimentara de 28% a emisiilor operationale de carbon, rezultand o reducere totala de pana la 70%.

Cercetarea, realizata impreuna cu firma globala de proiectare WSP, se bazeaza pe modelarea performantei energetice si a emisiilor de carbon ale unor cladiri mari de birouri construite la inceputul anilor 2000 in diferite zone climatice din SUA(4). Aceasta abordare digitala a renovarilor cladirilor este, totusi, aplicabila tuturor tipurilor de cladiri si climate si, prin urmare, este cea mai eficienta strategie de decarbonizare a cladirilor, dand rezultate rapide cu un „carbon initial”(5) mai mic.

Renovarea prin implementarea tehnologiilor digitale nu numai ca perturba mai putin operatiunile de zi cu zi, ci este si mai eficienta din perspectiva intreguluiciclu de viata. Intarzierilein ceea ce priveste decarbonizarea cladirilor ar putea duce, de asemenea, la active blocate care isi pierd valoarea si sunt neatractive atat pentru investitori, cat si pentru chiriasi.

Mai mult, cercetari recente de la Boston University Institute for Global Sustainability si Schneider Electric Sustainability Research Institute estimeaza ca exista un potential considerabil de a crea noi locuri de munca prin tranzitia catre cladiri cu emisii scazute de carbon.

Schneider Electric este recunoscuta pe scara larga ca companie de impact si un lider in decarbonizare. Produsele sale conectate, software-ul si serviciile de sustenabilitate contribuie la cresterea eficientei operationale, la eliminarea risipei de energie si la furnizarea de strategii pentru reducerea carbonului in cladiri, fabrici, centre de date, infrastructura si case. Scenariile de cercetare si decarbonizare ale Schneider Electric ofera solutii imediate si practice pentru a ajuta organizatiile sa navigheze in complexitatile tranzitiei energetice.

Pentru a afla mai multe despre rezultatele cercetarii realizate de Schneider Electric si despre procesul in trei etape (strategie, digitizare, decarbonizare) pentru a accelera calea catre cladirile net-zero, accesati site-ul.

(1)Urmarirea progresului in domeniul energiei curate (Agentia Internationala pentru Energie 2022).

(2)Perspective ale tehnologiei energetice (Agentia Internationala pentru Energie 2020).

(3)Solutiile Schneider Electric includ EcoStruxure Building Operation, EcoStruxure Building Advisor, Connected Room Solutions, corectarea factorului de putere Accusine si filtrarea armonicilor, subcontorizarea PowerLogic.

(4)Utilizarea ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers) 90.1-2004 de referinta pentru birouri mari (12 etaje, 46728 m2).

(5)Carbonul initial se refera la emisiile legate in principal de extractia si productia de produse si materiale de constructie.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL