loader
NETOPIA Payments: Numarul tranzactiilor online cu cardul de Black Friday 2019 a crescut cu circa 90% fata de editia de anul trecut

NETOPIA Payments: Numarul tranzactiilor online cu cardul de Black Friday 2019 a crescut cu circa 90% fata de editia de anul trecut

Romanii au cheltuit in medie 300 lei de Black Friday

Potrivit NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, in ziua de 15 noiembrie 2019, cand majoritatea comerciantilor parteneri au derulat campania promotionala Black Friday 2019, numarul tranzactiilor online cu cardul a crescut cu circa 90% comparativ cu editia de anul trecut.

Suma medie cheltuita online cu cardul in editia din acest an a evenimentului de shopping Black Friday a fost de aprox. 300 lei, in scadere cu 10% fata de 2018, datorita reducerilor substantiale aplicate de comercianti. Cea mai mare tranzactie procesata de NETOPIA Payments in perioada de referinta s-a ridicat la cca. 44.000 lei si a constat in plata unei comenzi din categoria home&deco.

Romanii au profitat din plin de reducerile aplicate de comercianti in aceasta editie a campaniei Black Friday. Multi dintre ei au ales plata online cu cardul, lucru care se poate observa si in cresterea substantiala a numarului de tranzactii procesate, aproape dublu fata de anul trecut. NETOPIA Payments si-a reafirmat rolul de partener de incredere al magazinelor online, fiind alaturi de acestia 100% din timp, pentru o campanie Black Friday cu 0 incidente”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA Payments.

Conform datelor NETOPIA Payments, 55% din totalul tranzactiilor procesate de Black Friday 2019 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cu 5% mai putin fata de o zi obisnuita, ceea ce denota tendinta conform careia, in ziua de Black Friday, o mare parte dintre romani prefera in continuare desktop-ul pentru o accesare mai rapida a ofertelor speciale ale magazinelor.

In acelasi timp, avand in vedere cresterea considerabila a volumului tranzactiilor, numarul celor care au ales sa faca cumparaturi de Black Friday de pe dispozitive mobile a fost in crestere cu 60% comparativ cu editia precedenta.

Potrivit companiei, una din zece tranzactii inregistrate de Black Friday a fost efectuata instant prin simpla scanare a codului QR afisat in pagina de plata a comerciantilor online parteneri, prin intermediul aplicatiei mobilPay Wallet.

Despre NETOPIA Payments

NETOPIA Payments este cel mai mare procesator de plati electronice de pe piata locala, companie 100% romaneasca, bazata pe inovatie de top si tehnologie de ultima generatie. In prezent, peste 8.000 de comercianti folosesc serviciile si solutiile NETOPIA: plati mobile, tranzactii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Despre mobilPay Wallet, primul portofel digital din Romania

Lansata in 2013, mobilPay Wallet este cea mai premiata solutie de plata din Romania si primul produs tech romanesc premiat si consacrat in Silicon Valley. Este o aplicatie complet gratuita pentru utilizatori, prin care platile se fac instant din aplicatie sau prin scanarea codului QR afisat la casele de marcat sau pe pagina de plata a magazinelor online.

Fiecare plata este securizata, iar utilizatorii mobilPay Wallet achita inteligent, in mii de locuri, online sau offline: la casele de marcat Carrefour Hipermarket si Carrefour Market, Carrefour Express Pronto, Selgros si Cora, facturi de telefonie, internet si TV, facturi de utilitati la zeci de furnizori de servicii de energie, apa-canal, salubritate sau intretinere la bloc, reincarcarea de cartele preplatie, transport public in diferite orase ale tarii sau transport taxi cu Speed Taxi. De asemenea, consumatorii pot achita produse si servicii la peste 6.000 de comercianti online, totul printr-o simpla scanare de QR in pagina de plata a comerciantilor.

In 2017, aplicatia a primit inclusiv distinctia „Cel mai bun produs fintech”, in cadrul Global Startup Awards, etapa locala, dupa ce a fost numita, gradual: „Premiera anului in offline” in cadrul Galei No Cash in 2015, premiera anului la categoria „Solutii de plata nebancare” in cadrul Galei Nocash 2014, si a obtinut, tot in 2014, primul loc la Mobile Awards Romania, la categoria Payment.

Lansata anul trecut, in luna iunie, versiunea 2.0 a aplicatiei mobilPay Wallet poate fi descarcata gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android si ofera un design al interfetei mult mai intuitiv, o sectiune noua pentru adaugarea programelor de loialitate si servicii noi plata oferite intr-o maniera usor de utilizat.

 

Autori

foto
NETOPIA PAYMENTS SRL