loader
Microsoft Cloud for Sustainability – o noua solutie pentru accelerarea progresului in materie de sustenabilitate si dezvoltarea afacerilor, disponibila din 1 iunie

Microsoft Cloud for Sustainability – o noua solutie pentru accelerarea progresului in materie de sustenabilitate si dezvoltarea afacerilor, disponibila din 1 iunie

Solutia Microsoft Cloud for Sustainability va oferi date si capabilitati de gestionare a datelor de care organizatiile au nevoie pentru a raspunde cu agilitate si incredere schimbarilor actuale

Compania Microsoft lanseaza un nou serviciu de cloud - denumit Microsoft Cloud for Sustainability - care va permite o transformare mai rapida si mai ampla a organizatiilor aflate in diferite etape ale calatoriei lor spre sustenabilitate. Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibil incepand cu data de 1 iunie 2022.

Noile capabilitati ESG (de mediu, sociale si de guvernanta corporativa) de la Microsoft si ecosistemul global de parteneri vor oferi organizatiilor oportunitatea de a-si accelera progresul in materie de sustenabilitate si de a-si creste afacerile.

Transformarea angajamentelor de sustenabilitate in actiuni printr-o valorificare mai buna a datelor

Pentru a construi mai rapid un viitor stabil si o economie globala cu emisii reduse de carbon, organizatii de toate tipurile, dimensiunile si din toate sectoarele se confrunta cu nevoia de a-si transforma practicile comune. Acestea includ gestionarea mai eficienta a amprentei lor de mediu, integrarea politicilor de sustenabilitate in intreaga activitate si lanturile lor valorice si realizarea de investitii strategice care sa genereze valoare. Iar asta incepe cu rezolvarea unei probleme de date.

Organizatiile au acum nevoie ca datele lor sa fie mai accesibile, mai centralizate, pentru ca deciziile importante privind investitiile de capital sa tina cont atat de strategia de business, cat si de politicile de mediu, sociale si de guvernanta corporativa (ESG). Indiferent de etapa in care aceste organizatii se afla in calatoria lor spre sustenabilitate, impreuna, putem accelera progresul pentru a ne atinge obiectivele comune.

Microsoft isi doreste sa sprijine organizatiile in accelerarea acestui progres. Solutia Microsoft Cloud for Sustainability va oferi date si capabilitati de gestionare a datelor de care organizatiile au nevoie pentru a raspunde cu agilitate si incredere schimbarilor actuale.

Construim peste o experienta de peste 10 ani in sustenabilitate

Calatoria Microsoft spre sustenabilitate a inceput in urma cu un deceniu, cand compania a stabilit primul obiectiv legat de emisiile de carbon. Acest lucru a permis o mai buna organizare a datelor si realinierea viziunii si strategiei companiei cu obiectivele de sustenabilitate stabilite. Microsoft a continuat sa respecte angajamentele asumate de a inova si investi in tehnologii care abordeaza protectia mediului si sa impartaseasca transparent realizarile, dar si obstacolele intampinate, pentru ca toata lumea sa invete din experienta Microsoft.

Acum, prin lansarea noii platforme Microsoft Cloud for Sustainability, compania Microsoft si ecosistemul sau de parteneri furnizeaza noi capabilitati organizatiilor cu scopul de a:

  • Unifica datele si informatiile. Pentru a creste eficienta eforturilor depuse pentru sustenabilitate si transformarea business-ului in aceasta directie, organizatiile au nevoie de mai multa claritate in ceea ce priveste intreaga activitate si lanturile lor valorice. Colectarea si conectarea datelor IoT de pe anumite dispozitive, folosind senzori, si combinarea acestora cu capabilitati complexe furnizate de serviciile cloud ofera baza privind monitorizarea si masurarea activitatilor la scara. Noua platforma cloud va permite organizatiilor sa inregistreze, raporteze si sa reduca mai usor impactul asupra mediului prin conexiuni de date din ce in ce mai automatizate care ofera informatii utile. Aceasta solutie extensibila Microsoft Cloud for Sustainability centralizeaza date care anterior erau disparate intr-un format comun si ofera organizatiilor o perspectiva holistica asupra impactului emisiilor tuturor operatiunilor si lanturilor valorice. Sustainability Manager este disponibil pentru o testare gratuita sau pentru achizitie incepand din data de 1 iunie.
  • Construi infrastructuri IT mai sigure si mai durabile. Organizatiile isi pot reduce impactul asupra mediului si pot creste valoarea afacerii atunci cand inlocuiesc instrumente, sisteme sau activitati cu optiuni mai eficiente. Mutarea sarcinilor de lucru in cloud, de exemplu, poate creste atat eficienta emisiilor de carbon, cat si eficienta energetica. Aplicatia Emissions Impact Dashboard ofera transparenta cu privire la emisiile produse de utilizarea serviciilor cloud Microsoft. Dispozitivele contribuie, de asemenea, la amprenta de mediu a unei organizatii. Dispozitivele Surface produse de Microsoft prelungesc durata de viata a produsului, reducand in acelasi timp amprenta de carbon si consumul de energie.
  • Reduce impactul operatiunilor asupra mediului. Prin intermediul solutiilor digitale furnizate, Microsoft si ecosistemul sau de parteneri aflat in continua crestere ajuta deja organizatiile sa maximizeze eficienta activelor si a productiei, sa reduca impactul cladirilor si al spatiilor asupra mediului si sa creasca gradul de tranzitie catre energia curata.
  • Crearea de lanturi valorice mai durabile. Tehnologiile digitale ajuta, de asemenea, organizatiile sa faciliteze o mai mare transparenta si responsabilitate prin lantul lor valoric, de la materii prime la crearea de produse pana la distributie. O abordare bazata pe date poate ajuta organizatiile sa atinga integritatea datelor si sa obtina vizibilitatea de care au nevoie pentru a creste eficienta, a reduce emisiile si a elimina deseurile.

Mai multe informatii despre modul in care Microsoft ajuta organizatiile sa obtina un impact pozitiv sunt disponibile pe pagina Microsoft.com/sustainability.

Partenerii globali, o piesa esentiala pentru extinderea impactului

O mare parte din aceasta realizare importanta se datoreaza colaborarii cu un ecosistem global de parteneri care au asigurat suportul pentru atingerea obiectivelor propuse si transformarea afacerii. In prezent, partenerii Microsoft au, de asemenea, un rol esential in a ajuta companiile sa-si sporeasca sustenabilitatea prin solutii robuste si inovatoare sustinute de Microsoft Cloud.

Solutiile partenere Microsoft Cloud for Sustainability acopera numeroase industrii, de la transporturi, imobiliare, la productie, asa cum sunt aceste solutii care exista deja pe piata:

• ABB | Ability™ solutions

• Bentley Systems | iTwin Services  

• Blue Yonder | Transportation Management

• EcoVadis | Business Sustainability Ratings

• Honeywell | Forge Energy Optimization and Forge Predictive Maintenance

• ICONICS | Smart Buildings

• Johnson Controls | OpenBlue Enterprise Management

• Transparency-One | Transparency-One

Urmeaza multe alte solutii. Ecosistemul Microsoft de parteneri in materie de sustenabilitate include, de asemenea, consilieri de incredere, care ajuta in mod activ organizatiile sa planifice, sa conceapa si sa implementeze strategii pentru a permite o crestere durabila:

Accenture | Avanade

Capgemini

EY

PwC

Tata Consultancy Services

Noua plaftorma Microsoft Cloud for Sustainability va fi disponibila incepand cu data de 1 iunie 2022, mai multe informatii urmand sa fie oferite in cadrul Hannover Messe 2022.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL