loader
Instalatiile electrice de joasa tensiune ale celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei au fost realizate in intregime prin solutii digitale Schneider Electric

Instalatiile electrice de joasa tensiune ale celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei au fost realizate in intregime prin solutii digitale Schneider Electric

Fiind vorba despre o cladire cu o suprafata impresionanta, cu cerinte specifice de functionare, solutiile propuse de Schneider Electric au raspuns unui set de nevoi ale beneficiarului

Schneider Electric Romania a realizat intregul sistem de gestionare a energiei electrice al celui mai mare depozit logistic din Sud-Estul Europei, situat la km 19 al autostrazii A1, depozit mare cat 20 de stadioane de fotbal la un loc.

Fiind vorba despre o cladire cu o suprafata impresionanta, de 126.000 mp, cu cerinte specifice de functionare, solutiile propuse de Schneider Electric au raspuns unui set de nevoi ale beneficiarului, pornind de la disponibilitatea maxima a energiei electrice si reducerea timpilor de intrerupere, pana  la monitorizarea consumurilor in vederea reducerii eventualelor pierderi. Depozitul, extrem de tehnologizat, ii permite beneficiarului sa asigure un timp si mai scurt pentru livrarea comenzilor pe care le primeste.

Colaborand strans cu constructorul depozitului, societatea Baupartner Construct, si intelegand valoarea timpului si importanta mentinerii costurilor fixe la un nivel cat mai scazut, Schneider Electric a reusit sa valorifice performantele solutiei EcoStruxure, inclusiv gradul avansat de digitalizare pe care aceasta il permite.

Am ajuns sa pretuim tot mai mult in ultima vreme automatizarea si digitalizarea si sa le intelegem beneficiile, nu numai pe cele economice, dar si pe cele care vizeaza usurinta in utilizare”,  a spus Lucian Enaru, Director General Schneider Electric Romania si Republica Moldova. ”In special pentru asemenea centre logistice, care asigura servicii cu limite de timp drastice, digitalizarea instalatiilor electrice este extrem de importanta; ea sprijina activitatile de intretinere si reduce riscurile de intreruperi neplanificate in alimentarea cu energie electrica. Am fost privilegiati, in aceasta situatie, sa avem un dialog comun atat cu beneficiarul cat si cu constructorul, cu totii intelegand ca pentru ca o constructie noua de asemenea amploare sa fie viabila o perioada lunga de timp, trebuie sa privim in viitor atunci cand o echipam.”

Ca parte a proiectului, Schneider Electric a furnizat o solutie EcoStruxure de distributie a energiei electrice formata din tablouri electrice Prisma Plus, comunicante, asamblate de partenerul companiei, TIAB Constanta. Arhitectura cuprinde 36 de tablouri, cel mai mare numar de panouri comunicante si integrate pana acum  in solutia BMS ( Building Manage-ment System) in Romania si inglobeaza aproximativ 600 de disjunctoare din gama Acti 9, echipate cu contacte auxiliare de pozitie de nivel scazut, conectate la interfete de comunicatie Smartlink.

Disjunctoarele de putere, NSX, Masterpact, echipate cu declansatoare de tip Micrologic 5.0E conectate prin interfetele IFE si IFM, impreuna cu contoarele electrice cu comunicatie Modbus, au pus bazele unui sistem eficient de gestiune electrica, necesar pe perioada de functionare a cladirii.

Pe parcursul implementarii solutiei, Schneider Electric a colaborat excelent cu constructorul, instalatorul si cu tablotierul, acestia fiind jucatorii cheie pentru asigurarea succesului proiectului.

Dispunem, si in Romania, atat de solutii de ultima ora, cat si de specialisti care creeaza proiecte specifice pentru clienti din orice domeniu si de orice marime,” a spus Lucian Enaru. ”In acest caz, ne-am bucurat ca am putut aduce solutia EcoStruxure Power intr-un proiect de asemenea amploare. Castigurile rezultate din automatizari sunt intotdeauna insemnate, astfel incat, o solutie de complexitate mare, cu implicatii puternice in business-ul clientului atat ca economii cat si prin prisma asigurarii continuitatii operatiunilor isi poate demonstra valoarea intr-un mod concret si tangibil.”

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate, prin intermediul unor solutii inteligente, si la tehnologie este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!  

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica, de automatizari in timp real, de software si servicii integrate pentru locuinte, in cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile noastre de incluziune si imputernicire.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL