loader
ING Bank Romania: evolutie pozitiva a creditarii si noi produse in Q3

ING Bank Romania: evolutie pozitiva a creditarii si noi produse in Q3

Optimizarea costurilor, evolutia creditarii si in special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o crestere a profitabilitatii comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020

• Productia de credite noi in segmentul persoanelor fizice a crescut cu 54% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut;

• Banca a anuntat epuizarea plafonului alocat in cadrul IMM Invest si suplimentarea cu 400 de milioane de lei, fonduri disponibile pana la sfarsitul anului;

• ING a fost implicata in mai multe tranzactii importante pentru finantarea companiilor autohtone, printre care grupul RCS&RDS, grupul Ameropa si Gersim Impex.

Declaratie Mihaela Bitu - CEO ING Bank Romania

Creditarea a accelerat in al treilea trimestru. In segmentul persoanelor fizice, clientii nostri au obtinut cu 54% mai multe credite fata de nivelurile inregistrate anul trecut. In acelasi timp, am mentinut o rata a creditelor neperformante in linie cu media pietei, de 3,7%. Aceasta indica un portofoliu sanatos, pe care l-am construit prin politica ING de creditare responsabila. Pentru IMM Invest am epuizat plafonul alocat in 2021 (1,1 miliarde de lei). In consecinta, am primit o alocare suplimentara de 400 de milioane de lei, disponibila clientilor nostri pana la sfarsitul anului.

A fost un trimestru bun, cu evolutii pozitive pentru indicatorii financiari pe de o parte, dar si multe lansari de produse pe de alta parte. Optimizarea costurilor, evolutia creditarii si in special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o crestere a profitabilitatii comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020. La portofoliul de produse si servicii digitale am adaugat asigurarile de sanatate disponibile 100% online din Home’Bank, platile prin numarul de telefon folosind serviciul AliasPay si, nu in ultimul rand, cardurile virtuale. Totodata, am lansat primul credit verde pentru persoanele fizice, incurajand deciziile responsabile in randul celor care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul.”

Evolutie pozitiva a creditarii si noi produse in portofoliu

Productia de credite noi in segmentul persoanelor fizice a depasit nivelurile inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale inregistrand o dinamica mai accentuata. In medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicatia mobila Home’Bank.

ING si-a mentinut pozitia de lider din perspectiva Net Promoter Score (NPS), datorita experientei oferite clientilor si a ofertei ample de produse si servicii digitale, clientii declarand in cel mai recent studiu independent Kantar ca ING este banca cu care lucreaza cel mai usor.

Totodata, banca a venit cu noutati pentru clientii sai vara aceasta. Printre acestea se numara asigurarea de sanatate 100% online prin Home’Bank, plata prin numarul de telefon utilizand serviciul AliasPay, creditele de nevoi personale verzi pentru achizitia de masini full-electric sau hybrid plug-in si cardurile virtuale. Lansarea cardurilor virtuale marcheaza inchiderea buclei pentru clientii care isi doresc o activitate financiara 100% online. Astfel, acestia au acum la dispozitie toate produsele si serviciile necesare operatiunilor bancare cotidiene direct in aplicatie, de la deschiderea de cont pana la inchiderea lui.

Interes crescut pentru IMM Invest si finantari pentru companiile autohtone mari

ING Bank Romania a acordat credite noi in valoare de 1,2 miliarde de lei in primele patru luni de functionare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020. Numarul de cereri in aceasta perioada s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe intreg parcursul anului trecut. Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia inca din vara si a obtinut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.

Pe segmentul companiilor mari, ING continua sa sprijine mediul de afaceri local si a fost implicata in mai multe finantari importante in aceasta perioada. Printre acestea se numara: participarea in calitate de Aranjor Principal la acordarea unei facilitati suplimentare de 500 milioane lei pentru compania RCS&RDS; participarea ca Aranjor Principal in tranzactia de 324 milioane de euro acordata grupului Ameropa de catre un consortiu de banci pentru finantarea activitatilor din Romania; acordarea unui credit de 15,5 milioane de euro companiei Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile si tablete de pe piata locala, pentru diversificarea portofoliului companiei.

Platforma de mediu pentru Bucuresti – primele trei proiecte finantate

ING Bank si Fundatia Comunitara Bucuresti au anuntat primele trei proiecte finantate in Platforma de mediu pentru Bucuresti, parte dintr-un program mai amplu ce urmeaza sa fie implementat in urmatorii ani. Cele trei proiecte care au primit o finantare totala de 300.000 de lei sustin calitatea aerului si a spatiilor verzi din Bucuresti. Ele vizeaza dezvoltarea unui coridor ecologic intre Parcul Natural Vacaresti si iesirea Dambovitei din oras; cresterea retelei de monitorizare a calitatii aerului, aerlive.ro, cu 20 de senzori; dezvoltarea a doua gradini pedagogice, la un liceu din sectorul 1 si unul din Buftea.

ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI