loader
Cum sa te mentii in forma in perioada pandemiei?

Cum sa te mentii in forma in perioada pandemiei?

Stabilirea unui program si respectarea acestuia este o modalitate excelenta de a construi obiceiuri sanatoase, generand totodata un sentiment de normalitate

Viata dupa lockdown si in plina (sau nu) pandemie a determinat schimbari in viata noastra, de la schimbarea brusca a rutinei la presiune si stres crescute, incertitudine, emotii negative si cate altele. Cand spun noua, ma refer atat la adulti cat si la copiii nostri.

Lipsa de socializare si de activitate fizica in aer liber, vestile proaste repetate pana la epuizarea emotionala a publicului au afectat echilibrul psiho-emotional al oamenilor.

Acest lucru a avut un efect si asupra felului in care am mancat in ultima vreme iar foarte multe persoane s-au plans ca au pus cateva kilograme nedorite in aceasta perioada.

Mai jos ai sa gasesti cateva idei care te-ar putea ajuta sa revii in forma si de ce nu, sa regasesti si o doza de optimism indispensabil in lunile ce vor urma:

Poate mersul la sala nu ti se pare o optiune buna in aceste zile, dar exista alte modalitati de a face sport daca nu zilnic, macar de 5 ori pe saptamana. De la o plimbare de 30-40 de minute prin cartierul tau la orice forma de antrenament online (cu geamurile deschise si muzica buna, cea care stii ca te binedispune). Aceste activitati nu te ajuta doar sa pierzi calorii ci sa gestionezi mai usor stresul si anxietatea. Crede-ne pe cuvant si incearca sa ai o rutina sanatoasa!

Good food for good mood – cat de adevarat!

Data viitoare, inainte de a merge la cumparaturi arunca-ti un ochi si pe pagina noastra de retete. Va fi mai usor sa iti incarci cosul cu alimente nutritive, colorate, proaspete care, combinate asa cum iti sugeram pe blog, iti vor da o stare de bine garantata.

Alimentatia ta trebuie sa se bazeze pe alimente neprocesate, pe fructe si legume, nuci, alune, seminte, cereale complete, paine integrala, peste, pui, curcan, fructe de mare, oua, iaurt de capra sau grecesc, ulei de masline, avocado, usturoi si condimente sanatoase.

Gateste acasa si iti vei imbunatati calitatea dietei in timp ce experimentezi alimente si arome noi! In plus, atunci cand iti pregatesti mancarea acasa poti controla mai usor ce pui in farfurie. Si bineinteles, invita-i si pe cei cu care iti faca placere sa petreci momente agreabile!

Un studiu amplu, realizat cu 11.396 de persoane, a asociat consumul de mese gatite acasa mai des, cu o calitate mai buna a dietei . Mai mult decat atat, cei care au mancat mai mult de 5 mese pe saptamana gatite acasa au o probabilitate cu 28% mai mica de a se ingrasa comparativ cu cei care au mancat mancaruri gatite acasa de mai putin de 3 ori pe saptamana.

Lucrezi online, de acasa?

Stabilirea unui program si respectarea acestuia este o modalitate excelenta de a construi obiceiuri sanatoase, generand totodata un sentiment de normalitate.

Incerca sa iti setezi ore corecte de trezire si de culcare, imbraca-te frumos chiar daca lucrezi de acasa si ia pauze regulate pe parcursul zilei (in care poti face putina miscare gen stretching, poti visa cateva minute cu ochii la cer sau orice altceva care ti-ar face placere). La sfarsitul zilei de lucru, iesi din perimetrul acela si fa o plimbare in aer liber!

Si nu in ultimul rand, uita-te cat mai putin la stiri!

In cazul in care simti ca un sfat din partea noastra, in privinta dietei tale sau a stilului de viata, te-ar putea ajuta, nu ezita sa ne contactezi! Te vom ghida negresit.

Andreea Abraham / Managing Partner - Mobil: + 40 744 54 44 45

www.nutrimetrics.ro

Autori