loader
ALTEX Romania continua actiunile de protectie a mediului alaturi de ECOTIC, prin campania ,,Rabla pentru electrocasnice”

ALTEX Romania continua actiunile de protectie a mediului alaturi de ECOTIC, prin campania ,,Rabla pentru electrocasnice”

In cei peste 7 ani de la prima campanie si pana in prezent au fost reciclate 82.000 tone de electrocasnice vechi

Altex Romania, cel mai mare retailer electro-IT din Romania, continua campania ,,Rabla pentru electrocasnice”, prin care ofera clientilor sansa de a preda spre reciclare electrocasnicele vechi in schimbul unui voucher pe care acestia il pot folosi la achizitionarea oricarui alt produs. Valoarea voucherului este de 150 de lei, suma majorata de la 100 de lei.

Altex ofera ocazia romanilor sa renunte la aparatele uzate, mari consumatoare de energie electrica, si sa le inlocuiasca cu produse de ultima generatie, cu impact minim asupra mediul inconjurator. Numai in 2019, Altex a ridicat de la clientii sai peste 16.000 de tone de DEEE (deseuri de echipamente electrice si electrocasnice), respectiv 360.000 de aparate electrice si electrocasnice.

Astfel, pana la data de 31 decembrie 2020, Altex Romania, impreuna cu ECOTIC, organizatie non-profit de colectare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice, recicleaza aparatele vechi, poluante, de mari dimensiuni, totul pentru un mediu curat si protejat.

In aceasta perioada, in plus fata de garantia celui mai mic pret din Romania, retailerul pune la dispozitia clientilor din toata tara un serviciu complet de colectare si reciclare a echipamentelor vechi, prin parteneriatul cu ECOTIC, si ofera in schimb un voucher valoric, care poate fi folosit la achizitia de produse din reteaua de magazine Altex si Media Galaxy, dar si online pe https://altex.ro/ si https://mediagalaxy.ro/.

In fiecare an, numarul deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice (DEEE) care ajung la groapile de gunoi este din ce in ce mai mare. Un motiv de serioasa ingrijorare, tinand cont ca astfel de articole poluante ameninta bunastarea habitatelor naturale si, implicit, sanatatea umana. Aceste echipamente uzate contin substante toxice, metale grele sau substante bromurate si compusi care contribuie la incalzirea globala. Prin parteneriatul cu organizatia ECOTIC ne-am asumat o responsabilitate in ceea ce priveste managementul deseurilor electronice si al bateriilor uzate. Prin programul de reciclare rabla pentru Electrocasnice venim in intampinarea clientilor nostri din tara cu un serviciu integral de colectare selectiva a electrocasnicelor vechi si ii sustinem financiar in procesul de achizitionare a unui aparat nou, cu clasa energetica mai buna.

In plus, alaturi de ECOTIC, sustinem o dezvoltare sustenabila a comunitatii, asigurandu-ne ca deseurile periculoase colectate sunt valorificate, iar materiile prime secundare se reintorc in circuitul economic.”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex Romania

Misiunea noastra este de a colecta si recicla cat mai multe cantitati de deseuri electrice si electronice in scopul protectiei mediului si valorificarii resurselor. Impreuna cu partenerii nostri sprijinim comunitatea si incurajam cetatenii sa participe constient la colectarea si reciclarea corecta a acestei categorii de deseuri. Viziunea noastra pentru un mediu curat este impartasita de retailer-ul Altex, formand astfel cadrul ideal pentru un parteneriat eficient, unul dintre cele mai vechi pe care organizatia ECOTIC le are.”, a spus Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC Romania .

Pentru a intra in posesia voucherului in valoare de 150 de lei*, consumatorii trebuie sa predea echipamentul vechi din categoria electrocasnicelor mari.

Printre produsele incluse in campanie se numara frigidere, combine frigorifice, congelatoare, lazi frigorifice, masini de spalat rufe automate, uscatoare de rufe automate sau masini de spalat vase, toate integrand tehnologii sau inovatii sustenabile. Mai multe informatii despre Campania Rabla pentru electrocasnice oferit de Altex se regasesc in Regulamentul campaniei.

De la prima campanie de reciclare, initiata in urma cu sapte ani si pana in prezent, au fost colectate si reciclate peste 82.000 de tone de electrocasnice uzate.

Altex Romania, alaturi de ECOTIC, se implica activ in protectia mediului inconjurator prin programul „Recicleaza pentru un mediu curat”, un serviciu de colectare si reciclare a echipamentelor electronice de mici dimensiuni si baterii, obiecte care pot contine materiale periculoase pentru mediu.

* Altex Romania sustine in intregime valoarea voucherului

Despre Altex Romania

 Altex Romania este lider pe piata de retail din Romania, cu peste 120 de magazine deschise in tara. In peste 29 de ani de provocari, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pietei de produse electronice, electrocasnice, IT&C si multimedia din Romania.

Inca de la infiintare, compania Altex si-a propus sa ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor si solutii de finantare accesibile.

 Altex ofera clientilor o gama variata de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebelusi, articole pentru copii, biciclete electrice, masini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer conditionat, jocuri pentru PC si diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming si multe alte produse.

 Serviciul de 2X diferenta versus alte magazine online sau offline asigura clientilor cel mai mic pret din Romania.

Pentru a-si ajuta clientii sa aiba acces la finantare, Altex a infiintat Credex, o companie de credite de consum, care ofera solutii optime de finantare la dobanzi scazute, pentru achizitia articolelor de pe website si din reteaua nationala de magazine.

Despre ECOTIC Romania

ECOTIC este prima organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania, fondata in anul 2006 cu scopul de a aduce mai multa eficienta si omogenitate in indeplinirea responsabilitatilor de mediu ale acestora. Organizatia gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati: asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare, astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol pentru mediul inconjurator. De la lansarea pe piata, 180.000 de tone DEEE au gestionate in sistemul organizatiei. Totodata, ECOTIC ofera consultanta prompta si specializata producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatoare.

Autori

foto
ALTEX ROMANIA SRL