loader
Clientii AKCENTA vor putea beneficia in curand de servicii de factoring, in urma achizitiei Zalep.to

Clientii AKCENTA vor putea beneficia in curand de servicii de factoring, in urma achizitiei Zalep.to

AKCENTA a achizitionat proiectul start-up Zalep.to. Datorita acestui fapt, compania va oferi clientilor sai corporativi posibilitatea de factoring, adica finantarea rapida a facturilor lor

Societatea AKCENTA, primul fintech B2B din Romania care ofera servicii de plati externe si operatiuni de schimb valutar pentru exportatori si importatori, a anuntat achizitia True Finance s.r.o. Aceasta se afla in spatele proiectului de finantare peer-to-peer a firmei Zalep.to., ale carei servicii vor fi de acum oferite de catre AKCENTA.

Nu am ascuns niciodata dorinta de a ne extinde portofoliul de servicii financiare, astfel incat sa putem aduce clientilor nostri solutii complementare. Posibilitatea finantarii facturilor se incadreaza evident in aceasta conceptie. Companiile mici si mijlocii se confrunta adesea cu faptul ca marii clientii le impun scadente prea lungi pentru achitarea facturilor. Datorita platformei Zalep.to, acestia pot obtine banii in termen de cinci zile“, a declarat Milan Cerman, presedintele Consiliului de administratie al companiei AKCENTA, privind achizitia anuntata, adaugand ca: „Produsul Zalep.to nu este interesant doar pentru companiile care trebuie sa-si rezolve fluxul de numerar, ci este atractiv si pentru investitorii care doresc sa isi completeze portofoliul de investitii. Un avantaj incontestabil in aceasta directie este cunoasterea foarte buna a celor aproape 40 de mii de clienti ai nostri.“

Zalep.to este o platforma peer-to-peer (P2P), care conecteaza antreprenorii care doresc sa vanda creante (facturi) cu investitori al caror scop este sa investeasca. Acest lucru reduce costurile tranzactiilor, iar platforma tehnologica avansata automatizeaza si simplifica totul. Datorita acestui fapt, clientii companiei AKCENTA vor avea ocazia sa isi finanteze facturile foarte repede si sa nu astepte zeci de zile pentru achitarea lor. Pe de alta parte, investitorii au posibilitatea de a investi in aceste facturi, stiind ca sunt emise pentru companii verificate.

Initial intentia noastra a fost sa aducem serviciul de finantare a facturilor in secolul XXI. Am urmarit intotdeauna sa crestem disponibilitatea, in special pentru companiile mici si mijlocii, insa am avut in vedere si simplitatea si transparenta. Pentru investitori am dorit sa punem la dispozitie posibilitatea investitiilor pe termen scurt, care ajuta in mod semnificativ la diversificarea portofoliilor de investitii.

Stiam de la inceput ca, pentru a dezvolta in continuare compania, va fi nevoie de un partener mai puternic, care va sustine  dezvoltarea viitoare. Consider ca am gasit un astfel de partener in societatea AKCENTA si cred cu tarie ca Zalep.to este acum in maini potrivite", a adaugat cu privire la achizitie Tomas Hanacek, co-fondator al platformei Zalep.to.

In prezent, sistemele sunt in curs de migrare si platforma este in regim de testare. Serviciile de factoring urmeaza sa fie lansate pe piata ceha la sfarsitul acestui an, urmand a se extinde in viitor si pe alte piete in care AKCENTA este prezenta. Ambele companii au fost de acord sa nu dezvaluie pretul de achizitie.

Despre companie

AKCENTA este primul fintech european destinat exclusiv companiilor, cu o experienta de peste 23 de ani in prestarea serviciilor valutare pe pietele din Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Romania, Ungaria, Germania si Franta. Compania deserveste peste 40 000 de clienti, in special companii cu activitate de import-export, oferind clientilor sai cursuri inegalabile pentru schimbul valutar, comisioane minime sau zero pentru platile internationale, posibilitatea de acoperire impotriva riscului valutar si servicii de urmarire a cursului. AKCENTA activeaza in Romania din 2014 sub notificarea BNR si deserveste peste 2.000 de companii romanesti.