loader
Cat castiga angajatii din sistemul privat de invatamant: intre 3.000 si 4.500 de lei pentru o educatoare si pana la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

Cat castiga angajatii din sistemul privat de invatamant: intre 3.000 si 4.500 de lei pentru o educatoare si pana la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal

In plus, in orasele mari, s-a format si o piata foarte competitiva din punct de vedere salarial, in conditiile in care sunt tot mai multe institutii de acest tip, dar nu si suficienti candidati eligibili

Sistemul privat de invatamant este o alternativa catre care se indreapta un numar tot mai mare de candidati care au experienta sau care vor sa lucreze in sectorul de educatie. Numarul mare de gradinite, scoli private, institutii de tip before & after school care s-au deschis in ultimii ani a creat si o plaja semnificativa de oportunitati in cariera pentru acestia.

In plus, in orasele mari, s-a format si o piata foarte competitiva din punct de vedere salarial, in conditiile in care sunt tot mai multe institutii de acest tip, dar nu si suficienti candidati eligibili. „Este, totodata, un domeniu in care retentia de personal este esentiala si, pentru asta, angajatorii sunt atenti la pachetele pe care le ofera candidatilor. Spre exemplu, numarul de zile de concediu poate ajunge si la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adauga altora precum bonuri de masa ori cursuri de formare si certificare profesionala. Transparenta salariala este un alt element de care angajatorii din acest domeniu tin cont pentru ca stiu cat de mult ii poate ajuta in recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afisat in anuntul de angajare”, spune Roxana Draghici, Head of Sales in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

In ceea ce priveste salariile, un educator care lucreaza intr-o gradinita privata din Bucuresti castiga intre 4.000 si 5.000 de lei pe luna, in timp ce un asistent educator are un salariu cuprins intre 3.000 si 4.000 de lei. Plafoanele salariale variaza in functie de experienta pe care o au candidatii si de certificarile profesionale obtinute. Cele mai mari salarii sunt in Bucuresti, in orasele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decat in Capitala.

In cazul scolilor private, pragurile salariale difera in functie de ciclul de invatamant. Astfel, potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, daca salariul unui invatator debutant este de aproximativ 3.000 de lei pe luna, pentru cei care au cel putin 5 ani de experienta depaseste 4.500 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial castiga intre 5.000 si 8.000 de lei, in functie de vechime, dar si de specializarea pe care o are. „Desi vorbim despre joburi care se adreseaza atat candidatilor entry level, cat si celor cu experienta, angajatorii au o serie de cerinte destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau in curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite, dar si o serie de soft skills necesare atunci cand lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilitati de comunicare cu copiii si cu parintii si rabdare”, detaliaza Roxana Draghici.

Incepand cu luna iulie a acestui an, si personalul din sistemul de stat au primit salarii majorate, in urma grevei care a avut loc la finalul lunii mai si inceputul lunii iunie. Cresterile au pornit de la 760 de lei net si au ajuns pana la 1.420 de lei net, adica o majorare de 25% la toate categoriile.

In acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 30.000 de joburi. Aproximativ 1.000 apartin angajatorilor din domeniul educatie. De la inceputul anului, aproape 6.000 de joburi au fost postate pentru acest sector. Acestea au adunat 220.000 de aplicari. Peste 70% dintre aplicari au venit din partea candidatilor din segmentul entry si mid level, cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL