loader

Buletin fiscal, ianuarie 2013

In aceasta editie: Ordinul nr. 1994/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (012) “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”

Formularul 012 – “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”

(Ordin nr. 1994/2012 publicat in Monitorul Oficial nr. 9 / 7 ianuarie 2013) Ordinul aproba modelul si continutul formularului 012 - “Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit”.

 

Acest formular trebuie depus de catre contribuabilii, platitori de impozit pe profit, ce doresc sa aplice sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit, cu plati anticipate trimestriale, respectiv sa renunte la acest sistem.

 

Formularul 012 trebuie depus la organul fiscal competent pana la data de 31 ianuarie a anului pentru care se solicit aplicarea sistemului. Optiunea pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata a impozitului pe profit este obligatorie pentru cel putin doi ani fiscali consecutivi.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL