loader
Bonusurile de performanta, zilele libere suplimentare, asigurarile de viata, gradinita pentru copii sunt beneficiile extrasalariale pe care le cer cel mai frecvent managerii si specialistii

Bonusurile de performanta, zilele libere suplimentare, asigurarile de viata, gradinita pentru copii sunt beneficiile extrasalariale pe care le cer cel mai frecvent managerii si specialistii

Alte beneficii importante pentru specialisti sau pentru candidatii care vizeaza pozitii de management sunt masina de serviciu, bonusul de relocare, accesul la training-uri si certificari internationale

70% dintre angajati primesc beneficii extrasalariale, tichetele de masa, asigurarile medicale si bonusurile de performanta fiind cele mai oferite de angajatori. Atunci cand isi negociaza pachetele salariale, managerii cer, insa, si alte beneficii, precum zile libere suplimentare, asigurare de viata sau gradinita pentru copii. ”Ca tendinta generala, pentru manageri, in special pentru cei din zona de top management, beneficiile extrasalariale nu cantaresc atat de greu in decizia de a accepta sau refuza o oferta de job, insa nici nu sunt complet trecute cu vederea, asa cum s-ar putea crede. Salariul si oportunitatile de dezvoltare viitoare, o eventuala deschidere catre piete internationale sunt mult mai importante pentru acestia. Totusi, sunt atenti si la componenta pachetului de beneficii si nu raman indiferenti atunci cand angajatorul bifeaza cat mai multe dintre asteptarile pe care le au”, spune Georgiana Uzun, Talent Development Manager in cadrul Skilld Romania, primul serviciu de recrutare rapida prin inteligenta artificiala din tara, dezvoltat de eJobs Romania.

Alte beneficii importante pentru specialisti sau pentru candidatii care vizeaza pozitii de management sunt masina de serviciu, bonusul de relocare, accesul la training-uri si certificari internationale sau posibilitatea de a lucra de oriunde. Asteptarile candidatilor sunt aliniate nu doar cu oferta din piata, dar si cu ceea ce ofera angajatorii din strainatate, din aceleasi industrii. „In companiile mari, multinationale, pachetele de beneficii sunt uniformizate la nivelul intregii echipe, astfel incat si angajatii de la baza ierarhiei, si cei de la varf primesc aceleasi lucruri. Sunt insa situatii in care pentru anumite pozitii cheie se gaseste atat de greu persoana potrivita incat angajatorii sunt dispusi sa faca anumite derogari pentru a o convinge sa accepte oferta. Acestea sunt mai degraba exceptii de la regula”, explica Georgiana Uzun.

De la inceputul anului si pana acum, aproape 235.000 de joburi au fost postate pe eJobs.ro, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania. Dintre acestea, peste 50.000 au vizat candidati din segmentul senior level (cel putin 5 ani de experienta) si management. Industriile in care s-au facut cele mai multe recrutari pe aceste nivele de cariera sunt retail, industria alimentara, turism, productie, constructii, financiar – bancar, servicii si auto. „Anul a inceput cu o cerere crescuta pentru specialistii din IT, programare, inginerie si retail. De asemenea, vedem tot mai multe pozitii deschise pentru candidatii seniori buni cunoscatori de limbi straine (altele decat engleza). Exista toate motivele sa credem ca aceste categorii vor continua sa fie cautate si ca angajatorii vor investi atat in canalele traditionale, cat si in cele netraditionale de recrutare pentru a acoperi pozitiile respective. Iar asta se intampla tocmai pentru ca exista un deficit considerabil de candidati care, mai mult, primesc si oferte destul de greu de refuzat de la angajatorii din afara tarii, astfel incat competitia pentru a-i atrage devine de doua ori mai dificila”, adauga Georgiana Uzun.

In ceea ce priveste aplicarile, din cele 6,33 de milioane de aplicari inregistrate anul acesta, aproximativ 1,9 milioane au venit din partea specialistilor si managerilor. Cel mai mult au aplicat pentru joburile din retail, constructii, servicii, productie, industria alimentara, financiar – bancar, transport / logistica si IT / telecom.

Skilld este primul serviciu de recrutare rapida prin inteligenta artificiala din tara, lansat in 2021 de eJobs Romania. Aceasta linie de business s-a deschis intr-un moment in care piata avea de absorbit un numar foarte mare de specialisti intr-un interval de timp scurt. In acest context, in 2022 numarul de clienti din portofoliu s-a triplat si a crescut, totodata, si nivelul de senioritate a celor mai cautate roluri. Astazi, 45% din recrutarile Skilld se fac pentru pozitii de seniori si manageri.

Despre eJobs

Lansata in 1999, eJobs este prima platforma de recrutare din Romania si liderul pietei locale de profil. Incepand cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internationala de media localizata in Zurich, Elvetia. eJobs.ro le ofera clientilor sai cea mai relevanta baza de candidati, pe care o pune la dispozitie prin metode eficiente, utilizand canale de media personale si cunostinte avansate de Performance Marketing si campanii de Employer Branding, precum si tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cu 5 milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe luna si 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platforma de recrutare la nivel local.

Autori

foto
EJOBS GROUP SRL