loader
Amadeus Executive Event 2019 – schimbari radicale ale industriei de turism si calatorii

Amadeus Executive Event 2019 – schimbari radicale ale industriei de turism si calatorii

Industria de turism si calatorii este afectata radical de Internet si tehnologiile mobile, desi suportul oferit de catre agentii este inca esential

• Peste 4,68 miliarde de pasageri imbarcati in 2019, estimarea pentru 2023 fiind de 6 miliarde.

• Numarul de turisti la nivel global va creste de la 1,4 miliarde in 2017 la peste 2,4 miliarde in 2030.

• Industria de turism si calatorii, in primele 10 industrii globale.

Industria de turism si calatorii este afectata radical de Internet si tehnologiile mobile. In acest context, Amadeus organizeaza seria de evenimente Amadeus Executive Event. Unul dintre aceste evenimente a fost organizat la Bucuresti, fiind dedicat profesionistilor din aceasta industrie.

In 2018 erau 4 miliarde de utilizatori ai Internetului, dintre acestia peste 3 miliarde folosind retelele sociale. In acest context, un lucru important de subliniat este ca in influentarea deciziilor luate de utilizatori, prietenii sunt de doua ori mai influenti decat celebritatile si factorii de opinie. Tehnologia informatiei devine o componenta de baza, in toate domeniile industriei, iar adoptia se realizeaza intr-un ritm accelerat. Ne asteptam in urmatorii ani la un impact masiv al tehnologiilor de tip deep learning si al sistemelor chatbots. De asemenea, asistentii virtuali pentru efectuarea rezervarilor (pentru companiile aeriene si hoteluri) vor deveni un element comun in industrie. Vom discuta tot mai mult despre asistenta in timp real in timpul calatoriilor,  bazata inteligenta artificiala.” a declarat Robert Komatin, Head of Retail Travel Agencies, Central Europe, Country Manager, Romania & Hungary – Amadeus.

Legat de piata din Romania, Kitija TIGULE - General Manager Amadeus Latvia & Lithuania, Sales Director Nordics & Central Europe la Amadeus - ne-a declarat:

Privind piata din Romania in general constatam ca aceasta este in crestere, o crestere remarcabila in comparatie cu alte tari din regiune, iar piata de turism mentine aceeasi tendinta cu a pietei generale. Un rol important il are si mediul online, care se impleteste cu agentiile traditionale. Acestea, pe langa simpli vanzatori de bilete, au devenit consultanti si si-au dezvoltat competentele pe nisa serviciilor de calatorii. Suportul pe care il ofera clientilor este extrem de important si valoros. Personal, niciodata nu fac rezervari directe si apelez la serviciile unei agentii de turism deoarece suportul lor este esential, nu neaparat in fiecare zi, ci cu precadere atunci cand apar situatii neprevazute.”

Ca sa va dau un exemplu, am fost afectata la fel ca foarte multi pasageri de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda din luna aprilie 2010. Eram la Nisa in acea perioada si am vazut aglomeratia generata de persoane aflate in cautare de informatii legate de ziua si ora, de zborul pe care il vor avea in incercarea de a ajunge la destinatia dorita. Agentul meu de calatorie m-a scutit de tot acest stres, mi-a asigurat serviciul de cazare pe perioada asteptarii, m-a informat in timp util cand trebuie sa ma prezint la aeroport si ce varianta de zbor am la dispozitie. Iata valoarea pe care o adauga serviciul unei agentii de turism in comparatie cu un site prin intermediul caruia iti pot face rezervari directe.” A continuat Kitija TIGULE.

Despre Amadeus

Amadeus este lider in furnizarea de solutii de tehnologie si de distributie pentru industria de turism. Grupurile de clienti includ furnizori de turism (de exemplu, companii aeriene, hoteluri, operatori de transport feroviar, linii de feribot, etc.), vanzatori din turism (agentii de turism si site-uri specializate) si clienti finali (corporatii si companii de management al turismului).

Grupul Amadeus are in jur de 15.000 de angajati la nivel global, in sediile centrale din Madrid (sediul central corporativ), Nisa (dezvoltare) si Erding (operatiuni), precum si in cele 70 de reprezentante Amadeus la nivel global.

Amadeus este listata la Bursa de Valori Spaniola, sub simbolul "AMS.MC" si este o componenta a indicelui IBEX 35.

Pentru a afla mai multe despre Amadeus, va rugam sa vizitati www.amadeus.com  si www.amadeus.com/blog  pentru mai multe detalii despre industria de turism.

Autori

foto
AMADEUS MARKETING ROMANIA SRL