loader
Performanta financiara de referinta pentru clinicile DENT ESTET din Sibiu: Cifra de afaceri de peste 2.400.000 lei pentru primele 6 luni ale anului 2020

Performanta financiara de referinta pentru clinicile DENT ESTET din Sibiu: Cifra de afaceri de peste 2.400.000 lei pentru primele 6 luni ale anului 2020

Cifra de afaceri in crestere cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut

  •  Cresterea este determinata de incasarile din cadrul clinicii pentru adulti din Sibiu, mai mari cu 80% in perioada ianuarie – iunie 2020, comparativ cu aceeasi perioada din 2019;
  • Veniturile din cazuri complexe, cu abordare multidisciplinara, au avut o crestere semnificativa, de 119%,   in primul semestru al anului 2020;
  • Echipa medicala din Sibiu, consolidata cu sustinerea echipei de medici specialisti din Bucuresti

 Clinicile DENT ESTET din Sibiu, dedicate adultilor si copiilor, au inregistrat, in primul semestru al anului 2020, o crestere cu 58% a cifrei de afaceri, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2019.  Evolutia ascendenta este determinata de veniturile in crestere cu 80% din cadrul clinicii de adulti din Sibiu, in contextul amplificarii cazurilor complexe cu 119%, in primele sase luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut. 

Datele financiare sunt cu atat mai impresionante cu cat, in intervalul aprilie – mai 2020, timp de 8 saptamani, conform dispozitiilor date de catre autoritati in perioada starii de urgenta generata de pandemia de Covid-19, activitatea clinicii pentru copii a fost sistata, iar cea a clinicii DENT ESTET pentru adulti a fost suspendata si reluata in conditii limitate.

DENT ESTET ramane un model de perseverenta si adaptabilitate la un context mondial care a adus schimbari majore atat pacientilor, cat si clinicilor medicale. Apreciem rezultatele obtinute de DENT ESTET Sibiu in aceasta jumatate de an, in care aproape 2 luni activitatea clinicilor a fost semnificativ afectata de pandemia de coronavirus. Mentinerea unui trend de crestere pozitiv reprezinta inca o dovada care valideaza modelul eficient de management si sustinerea din partea echipei pentru a adopta noua normalitate in care ne aflam”, declara Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife

O evolutie extraordinara se remarca in incidenta tratamentelor stomatologice complexe cu abordare multidisciplinara (tratamente cu implant dentar cu sinus lifting, aditii osoase si reabilitari orale complete ale arcadelor dentare prin sisteme fixe de protezare recunoscute la nivel international), veniturile in primele 6 luni din anul 2020 depasind cu 119% aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care clinicile au avut activitatea sistata intre 23 martie si 15 mai 2020.

 “Anul 2020 ne-a adus in fata unor provocari majore in activitatea clinicilor pentru a trata pacientii in siguranta, in contextul Covid-19.  Au fost necesare eforturi considerabile in adaptarea protocoalelor de lucru conform reglementarilor Colegiului Medicilor Stomatologi din Romania si imbunatatirea constanta a acestora in baza protocoalelor realizate in SUA, Franta, Germania si UK.

Schimbarile pe care le-am implementat sunt parte din activitatea zilnica din clinicile noastre: protocoalele sunt respectate cu strictete, iar instruirea personalului medical si auxiliar este continua. De asemenea, ca demers in protejarea echipei si a pacientilor, personalul clinicilor este testat saptamanal pentru depistarea virusului SarS-CoV-2. Pentru DENT ESTET, fiecare demers facut reprezinta o responsabilizare fata de echipa, fata de pacienti si fata de comunitate, iar fiecare masura suplimentara luata este o completare la procedurilor stricte pe care le aplicam in clinica inca de la infiintare”, spune dr. Oana Taban, CEO si Fondator DENT ESTET.

Se remarca, astfel, in cadrul clinicilor DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu, o tendinta accentuata de crestere a interesului pentru sanatatea orala si estetica dintilor, dar si cresterea gradului de acceptare a tratamentelor dentare complexe, realizate sub supervizarea atenta a unui medic coordonator si a unei echipe de medici cu specializari diferite.

Echipa medicala multidisciplinara si stabilizarea culturii de sharing

Unul dintre obiectivele principale ale managementului DENT ESTET pentru clinica din Sibiu a fost consolidarea si stabilizarea echipei de medici.  In acest scop, medicilor dentisti locali li s-au alaturat specialisti din Bucuresti, in diferite ramuri ale medicinei dentare cu experienta vasta in reabilitari orale complexe, profesionisti cu expertiza si practica medicala exceptionala, medici are au evoluat si care performeaza in echipa DENT ESTET inca de la infiintarea primei clinici, in 1999.

Intotdeauna, cultura de sharing, de a impartasi experienta profesionala, succesul si provocarile intalnite in practica zilnica a reprezentat un principiu fundamental al dezvoltarii echipei. Am incurajat tot timpul performanta individuala a fiecarui medic din echipa si ne-am asigurat ca va beneficia de cele mai bune conditii in care sa-si desfasoare practica medicala, intr-o clinica integral digitalizata si tehnologizata”, mentioneaza dr. Oana Taban, CEO si Fondator DENT ESTET.

Clinicile DENT ESTET din Sibiu  - concept “All in One” adaptat cu succes la nivel local

Astfel, pacientii care aleg clinicile DENT ESTET din Sibiu beneficiaza de servicii stomatologice complete, de un plan de tratament corect si transparent si de o echipa medicala care asigura un act medical ireprosabil, aplicand principiile stomatologiei digitale

Unul dintre beneficile cele mai apreciate de catre pacienti, dincolo de calitatea serviciilor medicale, il reprezinta eficientizarea timpului de tratament, indiferent de complexitatea acestuia. Astfel, prin realizarea de investigatii de imagistica digitala, etapizarea planului de tratament axat pe prioritizarea afectiunilor care pot evolua negativ rapid si abordarea multidisciplinara a cazului, pacientul petrece mai putin timp pe scaunul stomatologic si obtine mult mai repede rezultatele dorite. Optimizarea intregului proces, cu beneficii reale pentru pacienti, se datoreaza, in primul rand, aplicarii principiilor stomatologiei digitale care ofera o precizie de neegalat, traducandu-se intr-un nivel ridicat de predictibilitate a interventiilor, acuratete crescuta a manoperei si cresterea cu pana la 100% a ratei de succes a tratamentului.

Un punct central al turismului dentar intern si international

Fiind localizate in centrul Romaniei, cu acces facil din majoritatea oraselor din tara si fiind primele clinici dentare care trateaza specializat pacientii pe grupe de varsta, in ambient specific fiecarei categorii, clinicile DENT ESTET adulti si DENT ESTET 4 KIDS din Sibiu au inregistrat o crestere semnificativa a volumului de pacienti noi veniti din judetele limitrofe, precum Alba, Brasov, Mures, Hunedoara, Cluj stimuland, astfel, turismul dentar intern.

Totodata, faptul ca Sibiul reprezinta o destinatie turistica recunoscuta la nivel international ne-a oferit premisele necesare pentru a putea construi si consolida o retea extensiva de pacienti straini. Acestia vin in principal din Germania, Austria si din Anglia, dar si din alte tari din Europa Occidentala, iar motivele pentru care aleg DENT ESTET sunt legate de calitatea superioara a actului medical, gradul inalt de tehnologizare si digitalizare a clinicilor si de costurile mai mici comparativ cu cele practicate in tarile lor de rezidenta.

Grupul DENT ESTET este cea mai complexa retea de stomatologie din Romania si include 10 clinici, 3 centre integrate de radiologie digitala, primul si singurul departament ATI dintr-o clinica dentara din Romania, cu o echipa de 14 specialisti in anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie si un program educational de management medical. Suprafata totala a spatiilor depaseste 3.600 metri patrati. In 2019, DENT ESTET a lansat Masterplanul DE Implantologie Digitala oferind pacientilor garantii extinse, prin acces la tehnologii high-tech integrate, printre care: echipamente laser revolutionare (Waterlase, Biolase), scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, soft de ghidare digitala (3 Shape Implant Studio), centrifuga ORGF, Future Smile Studio - studio de diagnostic 3D, laborator dentar digital si laborator de radiologie digitala.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA