loader
AKCENTA ofera plati SEPA gratuite cu ocazia aniversarii a 6 ani pe piata din Romania

AKCENTA ofera plati SEPA gratuite cu ocazia aniversarii a 6 ani pe piata din Romania

In luna septembrie a anului curent, AKCENTA a implinit 6 ani de cand opereaza si pe piata din Romania si sprijina mediul de afaceri local prin serviciile sale valutare inteligente

Cu ocazia aniversarii a 6 ani de cand a intrat pe piata din Romania, AKCENTA lanseaza, de la 1 septembrie, oferta aniversara catre toti clientii actuali sau viitori din Romania, anume gratuitate la toate platile SEPA efectuate, pe termen nelimitat.

AKCENTA este cea mai mare institutie non-bancara din Europa, cu o vechime de peste 23 de ani in domeniul tranzactiilor financiare europene. Putini sunt cei care stiu povestea brandului, aparut in urma cu doua decade din dorinta unui comerciant ceh de a importa mobilier din Italia. Observand pierderile foarte mari provenite din schimburile valutare, Milan Lacina infiinteaza o companie de schimb valutar si plati internationale cu scopul de a ajuta si alti comercianti sa poata tranzactiona extern folosind tarife valutare decente, companie ce devine astfel primul fintech European destinat exclusiv companiilor.

In luna septembrie a anului curent, AKCENTA a implinit 6 ani de cand opereaza si pe piata din Romania si sprijina mediul de afaceri local prin serviciile sale valutare inteligente.

Peste 2 000 de clienti romani folosesc serviciile AKCENTA in mod curent si reusesc, in acest fel, sa economiseasca chiar si zeci de mii de euro anual prin simplul fapt ca beneficiaza de cele mai bune rate la schimburile valutare si efectueaza plati externe gratuite sau la comisioane neglijabile. Acestia au posibilitatea inclusiv de a-si proteja marjele comerciale fixand cursul de schimb al tranzactiilor recurente sau viitoare, serviciu oferit traditional de banci doar companiilor mari. 

AKCENTA opereaza in Romania in parteneriat cu Banca Comerciala Romana si cu Banca Romana pentru Dezvoltare, ajutand prin departamentele de business sa faciliteze cele mai rapide si avantajoase transferuri pentru clientii care au conturi la respectivele banci.

Intr-o piata in care industria fintech este inca in crestere si in care AKCENTA a fost primul jucator, acest tip de parteneriate sunt dovada ca fundatia strategica de colaborare intre institutiile non-bancare si banci devine din ce in ce mai solida, permitand ambelor parti sa contribuie la suportul real si crescut dat companiilor care sunt puse la grea incercare in aceasta perioada si poate si in cea care urmeaza.

Pe acelasi palier al sustinerii pozitive a mediului de afaceri de pe teritoriul Romanesc, cu ocazia aniversarii a 6 ani de activitate, AKCENTA a decis sa acopere in mod GRATUIT costul tuturor tranzactiilor SEPA pentru toti clientii sai, actuali sau viitori. Oferta nu are un termen de expirare, insa compania isi rezerva dreptul de a o suspenda in orice moment. Aceasta decizia are scopul de a ajuta mediu de afaceri romanesc pe durata pandemiei.

Companiile din Romania, asemeni intregului mediu de afaceri european, au nevoie de atentie sporita si ajutor, oriunde se poate, pentru a depasi aceasta criza in mod sustenabil. Platile SEPA nu asigura supravietuirea unei companii, in mod cert, dar ne-am dorit ca sprijinul nostru sa fie unul constant, nu one-time only. Comisioanele SEPA nu echivaleaza cu o suma foarte mare, dar, pentru aria B2B, unde tranzactiile sunt de cele mai multe ori frecvente si numeroase, diferenta in buget la final de luna se simte”, declara Theodor Stefanovici, Directorul Comercial Akcenta Romania.

Despre AKCENTA

AKCENTA este unul dintre cei mai importanti brokeri de schimb valutar pentru companii, de pe piata ceha si din Europa Centrala, cu peste 23 de ani de traditie in industria schimburilor internationale. Pe langa ratele de schimb individuale avantajoase pentru cumpararea si vanzarea de valuta si taxele minime sau chiar nule pentru plati, AKCENTA ofera si acoperire impotriva riscurilor de schimb valutar (tranzactii forward, swap si options). Compania activeaza si in Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Germania si Franta. Portofoliul de clienti este format din peste 40 000 de clienti, majoritar companii mici si mijlocii axate pe export sau import. Actionariatul companiei este 100% ceh.