loader
Windows 10 ‚Creators Update’ se apropie de lansare

Windows 10 ‚Creators Update’ se apropie de lansare

Urmatorul pas in evolutia sistemului de operare ajunge la utilizatori incepand cu luna aprilie.

Microsoft anunta disponibilitatea urmatoarei actualizari majore pentru Windows 10. Denumita „The Creators Update” si disponibila incepand cu 11 aprilie 2017, a doua mare actualizare a Windows aduce o serie intreaga de functionalitati noi celui mai nou si mai sigur sistem de operare Windows de pana acum.


Odata cu instalarea Creators Update, cei peste 400 de milioane de utilizatori Windows 10 vor avea la dispozitie urmatorul pas important pentru Windows: mai personal, mai performant, mai productiv si mai sigur pentru consumatori, companii, scoli, gameri, cat si pentru toti ceilalti utilizatori.


Inovatiile din Windows 10 Creators Update, ce includ 3D si game streaming nativ, cu lag minim ce permite interactivitate crescuta, aduc un nou val de experimentare a creativitatii. Aceste inovatii stimuleaza noi moduri de a construi, de a crea, de a transforma idei in realitate, de joc si invatare.


3D pentru toti - Creare, partajare si vizualizare 3D, disponibile acum pentru toti utilizatorii.


Lucrul 3D in Windows prinde viata in Creators Update pentru a permite tuturor sa experimenteze, creeze si partajeze continut tridimensional, utilizand un ecosistem de aplicatii 3D integrat in dispozitivul Windows 10 al utilizatorului. Cu Paint 3D se pot crea sau modifica obiecte 3D, se pot modifica cu usurinta culoarea sau textura, iar imaginile 2D se pot transforma in obiecte 3D.


Cerneala digitala fluida si naturala care functioneaza in aplicatii si documente Office.


Cu Windows Ink din Creators Update, utilizatorii vor putea acum sa deseneze sau sa scrie pe fotografii si clipuri video cu o gama de instrumente de scris virtuale, sa creeze obiecte 3D in Paint 3D, sa scrie sau sa deseneze direct pe o pagina web Microsoft Edge si sa corecteze documente digitale in Microsoft Word folosind stiloul digital, la fel de natural ca pe hartie – si acestea sunt doar cateva dintre noile experiente creatoare ce folosesc cerneala digitala.


Game Mode – O noua abordare a gaming-ului in Windows 10


Game Mode este o noua functie Windows 10 ce vine odata cu Creators Update si cauta sa furnizeze cea mai buna si mai solida experienta de gaming posibila pe un PC ce ruleaza Windows 10. Fundamental, Game Mode este o functie la nivelul sistemului care dedica mai multe elemente grafice si resurse de procesor jocurilor de pe PC. Dupa ce PC-ul este setat sa utilizeze Game Mode in System Settings, acest mod va putea fi aplicat oricarui joc. Castigul functiei Game Mode este furnizarea unei performante sustinute si constante atunci cand PC-ul este folosit pentru jocuri – unele dintre cele mai avansate si performante aplicatii Windows din punct de vedere tehnologic si al consumului de resurse.


Navigarea pe internet castiga un mod mai rapid si mai sigur de a partaja, citi, descoperi si rezolva situatii cu Microsoft Edge.


Cu Creators Update, browser-ul este optimizat cu o noua suita de functii de gestionare a tab-urilor, extensii noi si o noua experienta de citit. Creators Update va aduce in plus mai multe extensii Microsoft Edge, permitand utilizatorilor sa adauge rapid noi functii browser-ului. Aceasta actualizare inseamna si debutul unor extensii noi, cum ar fi Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery si RoboForm, printre altele.


Specialistii IT au parte de noi instrumente si capabilitati de management, iar clientii enterprise se bucura de securitate sporita.


In noua actualizare, Microsoft include un nou serviciu care ajuta utilizatorii in a monitoriza siguranta dispozitivului folosit prin Windows Defender Security Center. Acesta ofera o interfata unificata pentru controlul optiunilor de securitate – de la antivirus, retea si firewall la masurarea si raportarea parametrilor de functionare, optiuni de siguranta pentru aplicatii si browser sau setarile de control parental. Mai mult, modulul „Device Health Advisor” ofera utilizatorului informatii despre „semnele vitale” ale dispozitivului, functia de blocare de la distanta („Remote Lock”) permite controlul blocarii dispozitivului atunci cand utilizatorul se indeparteaza, iar noile optiuni de siguranta permit un control mai granular asupra instalarii aplicatiilor suplimentare.


Pentru companii, actualizarea aduce noi functionalitati si instrumente pentru simplificarea serviciilor de IT si integrarea, managementul si mentenanta mai usoara a dispozitivelor companiei – dar si eliminarea pericolelor de securitate.


Confidentialitatea e un domeniu crucial atat pentru utilizatori cat si pentru Microsoft iar „Creators Update” usureaza semnificativ procesul de management al optiunilor de confidentialitate din Windows 10 sau al altor servicii Microsoft cu o noua procedura de instalare ce permite selectarea mai usoara a configuratiei optime. O noua interfata unificata dedicata confidentialitatii permite vizualizarea si managementul datelor legate de activitatea utilizatorului pentru multiple servicii Microsoft.


Data de 11 aprilie va insemna debutul perioadei de actualizare, proces ce va avea loc in etape pentru cele 400 de milioane de dispozitive ce folosesc Windows 10. Utilizatorii vor putea instala actualizarea imediat ce va fi disponibila prin Windows Update pe dispozitivul lor.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL