loader
VTEX anunta inchiderea procesului de listare la bursa a ofertei publice initiale

VTEX anunta inchiderea procesului de listare la bursa a ofertei publice initiale

Startul tranzactionarii actiunilor la bursa din New York a avut loc pe 21 iulie 2021, sub simbolul „VTEX”

VTEX (NYSE: VTEX), platforma de comert digital enterprise pentru branduri de top si retaileri, prezenta si in Romania, lider in accelerarea transformarii comertului digital in America Latina si care isi extinde operatiunile la nivel global, a anuntat ca, la data de 23 iulie 2021, a incheiat procedura de listare la bursa a ofertei publice initiale.

Aceasta consta in 21.850.000 actiuni comune clasa A, formate din 16.726.702 actiuni comune clasa A, oferite de VTEX (inclusiv 2.850.000 actiuni comune clasa A, rezultate din exercitarea optiunii subscriitorilor de supraalocare) si 5.123.298 actiuni comune clasa A, oferite de actionarii vanzatori ai VTEX, in conformitate cu o declaratie de inregistrare eficienta pe formularul F-1, depusa la US Securities and Exchange Commission („SEC”) la un pret de oferta publica de 19.00 USD pe actiune comuna de clasa A. Startul tranzactionarii actiunilor la bursa din New York a avut loc pe 21 iulie 2021, sub simbolul „VTEX”.

VTEX intentioneaza sa utilizeze veniturile nete din aceasta oferta in scopuri corporative generale, care pot include investitii pentru dezvoltarea de solutii software, produse sau tehnologii, investitii in extinderea internationala a operatiunilor sale, finantarea viitoarelor fuziuni posibile, achizitii sau investitii in afaceri complementare si mentinerea lichiditatii.

Fondata de Geraldo Thomaz  (co-CEO) si Mariano Gomide de Faria (co-CEO), compania este recunoscuta de International Data Corporation (IDC) ca fiind furnizorul de aplicatii de comert digital cu cea mai rapida crestere timp de doi ani la rand. VTEX surprinde piata comertului digital oferind o solutie compusa, conectata si completa pentru afacerile cu capacitati multifunctionale, inclusiv comert electronic, marketplace si gestionarea comenzilor (OMS).

„Epoca software-ului monolitic se apropie de sfarsit, in timp ce platformele conectate preiau treptat conducerea. VTEX se afla in centrul acestei revolutii, ajutand afacerile sa stimuleze transformarea comertului digital si sa construiasca experiente personalizate pentru clientii lor. VTEX este coloana vertebrala a ecosistemului de comert digital cu o retea de afaceri, consumatori, furnizori si parteneri in LATAM si acum extinde aceasta viziune la nivel global. Credem ca viziunea noastra unica de platforma conectata ne pozitioneaza ca o alegere de top pentru companiile care vor sa se transforme si sa devina digitale” a declarat Geraldo Thomaz, co-CEO al VTEX.

Mariano Gomide de Faria, co-CEO al VTEX a adaugat: „VTEX deschide drumul pentru ca America Latina sa devina punctul de referinta la nivel mondial pentru comertul digital enterprise. Aceasta oferta publica de listare marcheaza doar un alt pas in calatoria noastra, pe masura ce continuam sa ne extindem amprenta globala, si reprezinta, de asemenea, o realizare uriasa pentru regiunea LATAM. Cu ajutorul listarii publice, speram sa inspiram antreprenorii de pe pietele emergente sa continue performantele si sa ridicam stacheta in industria software la nivel mondial".

In ultimul deceniu, valoarea pietei de comert electronic a crescut la 3 trilioane de dolari si se estimeaza ca se va dubla la 6 trilioane de dolari in urmatorii cinci ani, potrivit Insider Intelligence. America Latina a fost regiunea cu cea mai rapida crestere in comertul digital din lume in 2020, cu o crestere de aproximativ 37% de la anla an, cu o penetrare de doar 6%, ceea ce reprezinta o oportunitate de crestere majora. VTEX, care are operatiuni in 32 de tari, a fost furnizorul ales de numeroase companii din lista Fortune 500 in America Latina si devine acum furnizorul global de comert digital pentru branduri de top, inclusiv Whirlpool, AB InBev si Motorola. VTEX conecteaza o retea complexa de companii, consumatori, furnizori si parteneri pentru procesul de fulfillment si ofera o solutie unica, cu capacitati complete out-of-the-box care asigura un time-to-revenue fara precedent, pana la o serie de optiuni de personalizare care permit companiilor sa construiasca experiente unice pentru clienti, cu usurinta.

Prezentul comunicat de presa nu va constitui o oferta de vanzare sau solicitarea unei oferte de cumparare a acestor valori mobiliare si nici nu va exista nici o vanzare a acestor valori mobiliare in niciun stat sau jurisdictie in care o astfel de oferta, solicitare sau vanzare ar fi ilegala inaintea inregistrarii sau calificarii, in conformitate cu legile privind titlurile de valoare ale unui astfel de stat sau jurisdictie.

 

Despre VTEX

VTEX este un furnizor de solutii software as a service de comert digital pentru branduri enterprise si retaileri. Platforma noastra le permite clientilor nostri sa isi implementeze strategia de comert, inclusiv construirea magazinelor online, integrarea si gestionarea comenzilor pe mai multe canale si crearea unui marketplace pentru a comercializa produse ale unor vanzatori terti. Fondata in Brazilia, compania este lidera in accelerarea transformarii comertului digital in America Latina si isi extinde operatiunile la nivel global. Platforma VTEX este conceputa in conformitate cu standarde si cu functionalitati de tip enterprise-level, iar peste 2000 de clienti cu peste 2500 de magazine active in 32 de tari au incredere in noi pentru a-i conecta cu clientii lor intr-un fel care sa aiba semnificatie.

 

Autori