loader
Vodafone Romania semneaza un parteneriat strategic cu Ericsson pentru implementarea 5G

Vodafone Romania semneaza un parteneriat strategic cu Ericsson pentru implementarea 5G

Vodafone Romania creeaza noi oportunitati de modernizare a infrastructurii sale actuale si de extindere a retelei 5G, prin desemnarea Ericsson ca partener-cheie 5G RAN (Radio Access Network)

• Vodafone Romania a desemnat Ericsson ca partener 5G RAN (Radio Access Network). In baza parteneriatului pe sase ani, Vodafone Romania va folosi tehnologia RAN furnizata de Ericsson si pentru modernizarea retelei mobile existente.

• Clientii Vodafone Romania vor beneficia de conexiuni la Internet mai rapide, latenta redusa, fiabilitate si securitate sporite ale retelei. 

• Dezvoltarea 5G va accelera tranzitia Romaniei catre o economie digitala, durabila. Noul parteneriat redefineste standardele de conectare si face parte din strategia locala a Vodafone de sustinere a antreprenorilor si comunitatilor.

Vodafone Romania creeaza noi oportunitati de modernizare a infrastructurii sale actuale si de extindere a retelei 5G, prin desemnarea Ericsson (NASDAQ: ERIC) ca partener-cheie 5G RAN (Radio Access Network). Ca parte a acordului pe sase ani, Vodafone Romania va folosi, de asemenea, tehnologia RAN a Ericsson pentru a-si imbunatati reteaua mobila existenta, ceea ce inseamna ca utilizatorii Vodafone Romania vor beneficia de conexiuni la Internet mai rapide, latenta scazuta si de o securitate si fiabilitate sporite ale retelei.

Parteneriatul este inclus in planul multianual de investitii al Vodafone Romania pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de retea si se inscrie in misiunea companiei de a contribui la dezvoltarea societatii digitale.

Nicolae Vilceanu, Chief Network Officer, Vodafone Romania, declara: „In perspectiva unei societati digitale,  construirea unei retele pregatite pentru viitor, sigure si eficiente din punct de vedere energetic este cruciala. Parteneriatul cu Ericsson ne ofera bazele tehnologice in demersul nostru de a dezvolta retele 5G autonome, cu un impact extraordinar pentru clientii rezidentiali, companii si autoritati, in ceea ce priveste viteza si latenta scazuta ale retelei, multitudinea si varietatea scenariilor de utilizare. De asemenea, ne ajuta sa imbunatatim infrastructura retelei radio de acces (RAN) existenta pentru a oferi servicii rapide si fiabile clientilor in tranzitia catre retele 5G autonome si sa ne valorificam potentialul de furnizor de servicii inovatoare pentru societatea digitala si durabila pe care ne-o dorim cu totii. Investitia face parte din promisiunea noastra pentru Romania si pentru romani: sa cream un nou standard de conectare si sa investim in potentialul nelimitat al romanilor si al comunitatilor locale.

Dragos Mircea Rebegea, Country Manager, Ericsson Romania, declara: „Ericsson este furnizor de top pentru dezvoltarea de retele  5G performante si eficiente din punct de vedere energetic si faptul ca am fost selectati ca partener cheie in acest proiect marcheaza o noua era in colaborarea dintre Ericsson si Vodafone Romania. Construim o retea a viitorului care nu numai ca va oferi clientilor Vodafone Romania conectivitate superioara, ci si o platforma de inovare care permite transformarea industriilor si deschide calea catre o societate digitala mai conectata.

Produsele si solutiile 5G RAN din portofoliul de sisteme radio Ericsson, inclusiv sistemele de antene Ericsson, vor asigura o tranzitie rapida si usoara catre 5G, care va accelera transformarea digitala a societatii romanesti.

Portofoliul Ericsson 5G RAN include, de asemenea, tehnologia Massive MIMO, care permite furnizorilor de servicii de comunicatii sa valorifice spectrul 5G din benzile medii de frecventa. Cea mai recenta generatie de echipamente radio si de procesare Ericsson (RAN Compute) va imbunatati, de asemenea, consumul actual de energie al retelei Vodafone Romania, venind cu o abordare unica in privinta optimizarii energetice.

NOTE PENTRU EDITORI:

Ericsson 5G RAN

Ericsson Radio System (portfolio)

Ericsson Antenna System

Despre Vodafone

Vodafone este cea mai mare companie de telecomunicatii din Europa si Africa. Furnizam servicii mobile si fixe catre peste 300 de milioane de clienti din 17 tari, colaboram cu retele mobile in alte 45 de tari si avem una dintre cele mai mari platforme IoT din lume. In Africa, platforma noastra fintech furnizeaza servicii catre peste 76 de milioane de clienti din 8 tari – gestionand mai multe tranzactii decat orice alt furnizor.

Misiunea noastra este sa conectam pentru un viitor mai bun, folosind tehnologia pentru a imbunatati vietile, afacerile si pentru a facilita societati digitale incluzive si sustenabile. Ne-am angajat sa reducem impactul nostru asupra mediului astfel incat sa atingem net zero emisii pana in 2040.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro, https://www.facebook.com/vodafonero sau LinkedIn at www.linkedin.com/company/vodafone.

Despre Ericsson:

Ericsson le permite furnizorilor de servicii de comunicatii si intreprinderilor sa valorifice la maximum  conexticitatea. Portofoliul companiei se intinde pe urmatoarele domenii de activitate: retele, software si servicii cloud, solutii wireless pentru intreprinderi, platforma globala de comunicatii si tehnologii si afaceri noi. Este conceput pentru a ajuta clientii nostri sa devina digitali, sa sporeasca eficienta si sa gaseasca noi fluxuri de venituri. Investitiile in inovare ale Ericsson au adus beneficiile mobilitatii si ale serviciilor mobile in banda larga pentru miliarde de oameni la nivel global. Actiunile Ericsson sunt listate la Nasdaq Stockholm si la Nasdaq New York. www.ericsson.com

Abonare la communicate de presa aici

Abonare la blog aici

https://twitter.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericsson

https://www.linkedin.com/company/ericsson

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA
foto
ERICSSON TELECOMMUNICATIONS ROMANIA SRL