loader
Vodafone a primit certificarea umlaut „Best in Test” pentru cea mai buna retea mobila din Romania

Vodafone a primit certificarea umlaut „Best in Test” pentru cea mai buna retea mobila din Romania

Totodata, acesta este al optulea an consecutiv in care auditorul german a conferit recunoastere retelei mobile a Vodafone Romania

Reteaua mobila Vodafone GigaNetwork a fost certificata pentru al doilea an consecutiv „Best in test” de catre auditorul german independent umlaut, parte din Accenture, care stabileste standardele in industrie prin masuratorile efectuate pentru peste 200 de retele mobile din peste 120 de tari. Totodata, acesta este al optulea an consecutiv in care auditorul german a conferit recunoastere retelei mobile a Vodafone Romania.

In contextul actual, in care mobilitatea e indispensabila, in care activitatea la birou, scoala, accesul la servicii sunt strans legate de o conexiune rapida si stabila la internet, aceasta noua certificare umlaut confirma eforturile si investitiile sustinute ale Vodafone Romania de a le oferi clientilor o retea de telefonie mobila de incredere pe care se pot baza. In ultimul an, am imbunatatit calitatea retelei noastre in peste 300 de localitati din mediul urban si rural si am crescut cu 10% acoperirea cu servicii 4G la nivel national, in prezent acestea fiind disponibile pentru 97% din populatie. Facem pasi importanti si pentru extinderea accesului la servicii 5G, esentiale pentru digitalizare”, a declarat Nicolae Vilceanu, Network Director, Vodafone Romania.

Campania de masurare comparativa s-a desfasurat in perioada 18 februarie - 23 martie 2023, reteaua Vodafone obtinand cel mai mare punctaj total in evaluarea umlaut - de 877 de puncte, la diferenta de 27 de puncte de urmatorul operator clasat si inregistrand cel mai mare punctaj pentru serviciile mobile de voce, date si cel mai mare punctaj pentru fiabilitatea retelei. Pentru o relevanta statistica ridicata, masuratorile realizate cu echipamente profesionale au acoperit o distanta rutiera de 8.677 km si localitati insumand 25% din populatia Romaniei.

Campania de masuratori s-a desfasurat pe un traseu care a inclus localitatile: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Brasov, Ploiesti, Arad, Pitesti, Targu Mures, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Bistrita, Tulcea, Salonta, Marghita, Simleu Silvaniei, Zalau, Turda, Reghin, Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Falticeni, Pascani, Vaslui, Barlad, Tecuci, Babadag, Fetesti, Slobozia, Campina, Campulung, Bals, Filiasi, precum si pe drumurile rutiere de legatura.

Certificarea este disponibila pe: https://www.umlaut.com/en/benchmarking/romania.

Despre Vodafone

Unica prin amploarea sa, ca cea mai mare companie de telecomunicatii si tehnologie din Europa si Africa, Vodafone transforma modul in care traim si lucram prin inovatie, tehnologie, conexiuni, platforme, produse si servicii.

Vodafone opereaza retele mobile si fixe in 20 de tari si colaboreaza cu retele mobile in alte 47 de tari. La 31 decembrie 2022, aveam peste 330 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix si peste 21 de milioane de clienti ai serviciilor TV. Vodafone este lider mondial in domeniul IoT (Internet of Things), conectand peste 155 de milioane de dispozitive si platforme.

Am revolutionat segmentul fintech din Africa prin M-Pesa, serviciu care a aniversat 15 ani in 2022. Este cea mai mare platforma fintech din regiune si ofera acces la servicii financiare unui numar de peste 58 de milioane de oameni intr-un mod sigur, accesibil si convenabil.

Misiunea noastra este sa „conectam pentru un viitor mai bun”, folosind tehnologia pentru a imbunatati vietile, pentru a digitaliza sectoare critice ale economiei si pentru a facilita o societate digitala incluziva si sustenabila.

Ne-am angajat sa reducem impactul companiei asupra mediului, astfel incat sa putem atinge net zero al emisiilor din intreg lantul nostru valoric pana in 2040, ajutandu-ne in acelasi timp clientii sa isi reduca propriile emisii de carbon cu 350 de milioane de tone pana in 2030. Facem pasi importanti in reducerea deseurilor rezultate din dispozitivele mobile si in atingerea obiectivului de a reutiliza, revinde sau recicla 100% din echipamentele noastre de retea care devin redundante.

Credem in puterea conectarii si in servicii digitale pentru a imbunatati societatea si economiile, lucrand alaturi de guverne pentru a digitaliza sanatatea, educatia si agricultura si pentru a crea orase mai curate si mai sigure. Produsele si serviciile noastre sprijina digitalizarea afacerilor, in special a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri).

Strategia noastra de incluziune urmareste ca nimeni sa nu fie lasat in urma asigurand conectare, dobandirea de abilitati digitale si dezvoltarea de produse si servicii relevante, care faciliteaza accesul la educatie, sanatate si finante. Ne-am angajat, de asemenea, sa dezvoltam o forta de munca diversa si incluziva, care sa reflecte clientii si societatile in care activam.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com, urmariti-ne pe Twitter la @VodafoneGroup sau conectati-va cu noi pe LinkedIn la www.linkedin.com/company/vodafone.

Autori

foto
VODAFONE ROMANIA SA