loader
Veolia Romania Solutii Integrate va continua operarea sistemelor de apa si canalizare de pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti in urmatorii cinci ani

Veolia Romania Solutii Integrate va continua operarea sistemelor de apa si canalizare de pe Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti in urmatorii cinci ani

Compania Veolia Romania Solutii Integrate va gestiona si reparatiile accidentale ale tuturor echipamentelor si instalatiilor de apa-canal ale Aeroportului International “Henri Coanda” Bucuresti

Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI), companie membra a Veolia Romania si furnizor de servicii de exploatare, intretinere si management a sistemelor de apa, canalizare si energie termica, va asigura operarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare de pe platforma Aeroportului International "Henri Coanda" Bucuresti, pentru o perioada de inca cinci ani, ca urmare a castigarii licitatiei organizate de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), pentru aceste servicii. 

In baza contractului, VRSI va continua sa ofere, incepand cu ianuarie 2024, servicii complete, incluzand operarea si furnizarea, mentenanta tehnica cu garantie totala, suport si management tehnic, precum si administrarea sistemelor de apa-canal. Compania Veolia Romania Solutii Integrate va gestiona si reparatiile accidentale ale tuturor echipamentelor si instalatiilor de apa-canal ale Aeroportului International “Henri Coanda” Bucuresti.

Prelungirea acestui parteneriat pentru o perioada de cinci ani este o confirmare a profesionalismului demonstrat de Veolia Romania Solutii Integrate, care a preluat inca din 2008  responsabilitatea pentru exploatarea si intretinerea instalatiilor de alimentare cu apa si canalizare de pe platforma Aeroportului International “Henri Coanda” Bucuresti. Cu o experienta semnificativa si performante in domeniu, VRSI furnizeaza servicii esentiale, incluzand gestionarea eficienta a resurselor de apa, aplicarea de masuri operative pentru remedierea defectiunilor si a avariilor, precum si achizitionarea si gestionarea materialelor necesare pentru operarea sistemelor de apa si canalizare. Veolia Romania Solutii Integrate administreaza un sistem extins de distributie a apei pe o lungime de 54.000 de metri si realizeaza extractia anuala a 700.000 de metri cubi de apa prin foraje, in timp ce reteaua de canalizare, cu o lungime totala de 71.000 de metri, contribuie semnificativ la functionarea optima a Aeroportului.

Suntem onorati sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul nostru cu Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti. Dincolo de cifre si contracte, aceasta prelungire a colaborarii noastre reprezinta o validare a dedicarii noastre constante pentru excelenta, a angajamentului nostru fata de furnizarea unor servicii de calitate superioara, dar si o recunoastere a eforturilor si a capacitatii noastre de a oferi solutii integrate durabile pentru nevoile complexe ale unei infrastructuri atat de importante. Suntem mandri sa continuam sa sustinem cel mai important aeroport din tara noastra si sa ne aducem contributia la confortul si siguranta pasagerilor. Reconfirmarea increderii plasate in echipa noastra reprezinta o motivatie suplimentara pentru a continua sa aducem inovatii in gestionarea sistemelor de apa si canalizare", a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.

Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti este cel mai important aeroport din Romania, cu un tranzit anual de 15 milioane de pasageri. 

Continuarea acestei colaborari, bazata pe respect reciproc si calitate a serviciilor oferite de catre prestator, reprezinta o confirmare a eforturilor constante pe care Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti le face pentru a oferi servicii la standarde inalte de performanta tuturor clientilor care utilizeaza principala poarta aeriana a Romaniei, Aeroportul International Henri Coanda”, a declarat directorul general al CNAB, Sorin Radu Paun.

Despre Veolia 

Grupul Veolia isi propune sa fie compania de referinta pentru transformarea ecologica. Cu o prezenta pe 5 continente si aproape 220.000 de angajati in intreaga lume, Grupul ofera solutii utile si practice pentru gestionarea apei, deseurilor si energiei care sa contribuie la o schimbare radicala a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii complementare, Veolia ajuta la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea si refacerea acestora. In 2022, Grupul Veolia a furnizat apa potabila pentru 111 de milioane de persoane si servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs aproape 44 de milioane de megawati ora de energie si a tratat 61 de milioane de tone metrice de deseuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obtinut venituri consolidate de 42.885 miliarde de euro in 2022. 

In Romania, Veolia ofera solutii de management al apei si energiei. Cu peste 3.000 de angajati, compania actioneaza strategic la nivel local pentru a implementa servicii esentiale la cele mai inalte standarde de calitate si pentru a sustine dezvoltarea oraselor smart, deservind peste 2.300.000 de consumatori.  

Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI) este o companie membra a Veolia Romania si asigura servicii de exploatare, intretinere si management a sistemelor, echipamentelor si instalatiilor de apa si canalizare pentru centre comerciale, institutii de cercetari, dar si pentru Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Totodata, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apa din orasul Otopeni, incepand cu anul 2007, pentru o perioada de 25 de ani, pentru orasul Chitila, din 2016, pentru o perioada contractuala de 10 de ani, dar si pentru orasul Popesti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani. www.veolia.ro 

Despre CNAB

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu. 

Autori

foto
VEOLIA SOLUTII INTEGRATE SA
foto
COMPANIA NATIONALA AEROPORTURI BUCURESTI SA